japan, bank
Bitcoin

‘Japanse MicroStrategy’ koopt opnieuw Bitcoin, 5e keer sinds mei

Maanden geleden kondigde het Japanse beursgenoteerde bedrijf Metaplanet aan een groot deel van hun geld in Bitcoin (BTC) te gaan bewaren. Niet voor niets dat het bedrijf ook wel de ‘Japanse MicroStrategy’ wordt genoemd. Al weken is Metaplanet bezig aan een indrukwekkende koopdrift, en ook vandaag heeft het weer een groot bedrag in Bitcoin gestopt.

BTC-aankoop ter waarde van $1,2 miljoen

Op 8 april kondigde Metaplanet zijn Bitcoin-strategie aan. Het decentrale activum werd omgedoopt als belangrijkste schatkistreserve en als vliegende start werd er direct 1 miljard Japanse yen (ongeveer $6,56 miljoen) in de cryptomunt geïnvesteerd. 

Na verdere aankopen op 23 april. 10 mei, 11 juni, 1 juli en 8 juli was het vandaag wederom zover. Metaplan kondigde eerder vandaag aan dat het 20,38 BTC heeft toegevoegd aan haar reserves tegen een gemiddelde prijs van 9,8 miljoen yen (omgerekend iets meer dan $62.500). In totaal heeft het bedrijf ongeveer $1,2 miljoen uitgegeven.

Afgelopen maand kondigde Metaplanet aan dat de raad van bestuur had ingestemd met de aankoop van Bitcoins ter waarde van 1 miljard yen (6,26 miljoen dollar), gefinancierd door een recente obligatie-uitgifte. Met de aankoop van vandaag is dit plan officieel voltooid. In totaal heeft het met de opbrengsten van de obligaties 104,91 BTC verworven tegen een gemiddelde prijs van iets meer dan 9,5 miljoen yen (ongeveer $60.700).

Het totale BTC-bezit van het Japanse investerings- en adviesbedrijf ligt nu op 245,99 BTC. Tegen de huidige Bitcoin koers draagt deze stapel een waarde van grofweg $16,6 miljoen.

Na bijna iedere BTC-aankoop is de koers van Metaplanet hard omhoog geschoten. Ook vandaag staat de koers bijna 20% in de plus sinds de aankondiging. Sinds de allereerste investering in ‘s werelds grootste crypto is de koers al met een fenomenale 810% gestegen.

Grootste Bitcoin-bedrijven ter wereld

Hoewel Metaplanet lekker op dreef is met het verwerven van Bitcoins, heeft het nog een hele lange weg te gaan voordat het zich kan nestelen tussen de grootste beursgenoteerde Bitcoin-houders.

De bedrijven aan de top van de lijst bezitten namelijk stuk voor stuk duizenden Bitcoins. De gehele top tien heeft voor honderden miljoenen dollars aan Bitcoins op de balans staan. MicroStrategy staat met kop en schouders bovenaan de lijst met een totaal van 226.331 Bitcoin, zo blijkt uit gegevens van Bitcoin Treasuries. Bitcoin miner Marathon Digital en de elektrische autofabrikant Tesla staan op plek twee en drie met respectievelijk 17.857 Bitcoins en 9.720 Bitcoins.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?