Bull Run
Bitcoin

Jason Pizzino: ‘Bitcoin gaat niet ver meer zakken’

De populaire analist Jason Pizzino stelt dat het zeer waarschijnlijk is dat Bitcoin de weg omhoog zal hervatten en niet ver meer gaat zakken. In een nieuwe video op YouTube legt Pizzino de focus op de Market-Value-to-Realized-Value (MVRV) Z-score, een indicator die de extremen in de data tussen de marktwaarde en de gerealiseerde waarde niet meeneemt om lange termijn trendomkeringen te spotten.

Volgens Pizzino zijn we nu op een punt dat grote correcties niet meer waarschijnlijk zijn voor de Bitcoin koers.

Hoe werkt dat voor Bitcoin?

De MVRV Z-score werkt met een soort accumulatie-zone. Als de indicator lage scores afgeeft, dan is er sprake van een accumulatie-periode en dat is volgens de indicator een goed moment om in te kopen.

Inmiddels zijn we uit die zone (groen) en volgens Pizzino is het heel onwaarschijnlijk dat we weer terugvallen uit deze zone. “Het lijkt erop dat we stap voor stap verder omhoog gaan”, aldus Pizzino.

“Het gaat heel, heel moeilijk worden voor de mensen die nu nog aan de zijlijn zitten, die luisteren naar angst-porno en hopen en wachten op grotere dalingen. Zij krijgen te horen dat de wereld vergaat en dat de aandelenmarkten meer dalingen aangeven en zij hopen en wachten daarop.

Dat is een spel wat idioten spelen en helaas noemen we dat dom geld, ik hoop dat jij geen onderdeel bent van het domme geld”, zo gaat Pizzino verder.

Bitcoin koers target van 42.000 dollar

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers in op 34.100 dollar en volgens Pizzino is het een kwestie van tijd voordat we richting de 42.000 dollar zullen opleven. Dat is in ieder geval zijn volgende target voor Bitcoin.

We moeten nog maar zien in hoeverre dat mogelijk is op de korte termijn, want de traditionele financiële markten hebben het moeilijk en Bitcoin lijkt momenteel vooral op het ETF-enthousiasme te varen.

Zodra dat ETF-enthousiasme weer een beetje wegzakt is de kans aanwezig dat de bulls het ook moeilijk krijgen om de koers verder op te stuwen. In principe zien we dat nu al een beetje gebeuren met Bitcoin.

Wat denk jij? Kan Bitcoin dit doorzetten en een nieuwe bullmarkt beginnen?

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December