bitcoin
Bitcoin

JMP Securities: ‘Bitcoin koers kan $280.000 aantikken’

JPMorgan Securities voorspelt dat de Bitcoin koers de komende drie jaar naar $280.000 kan stijgen dankzij een instroom van $220 miljard in de Spot Bitcoin ETFs. De eerste twee maanden realiseerden de ETFs al een instroom van $10 miljard en volgens de analisten is dat de eerste fase van een grotere trend.

Het multiplier effect voor Bitcoin

Bij deze voorspelling van een Bitcoin koers van $280.000 gaat JMP Securities uit van het zogenaamde “multiplier effect.”

“Wij verwachten dat er $220 miljard aan kapitaal richting de ETFS zal stromen de komende drie jaar, wat behoorlijk veel impact kan hebben op de Bitcoin koers, gezien de multiplier op kapitaal.

Als we in de buurt zitten met onze schatting van de instroom, dan zou de toepassing van onze multiplier van ~25x betekenen dat de market cap van Bitcoin tot $5,5 biljoen stijgt naar $280.000″, aldus JMP Securities.

Dat multiplier effect lijkt momenteel even achterwege, want de Bitcoin koers staat op het moment van schrijven zwaar in het rood. Na een daling van ~6,9% over de afgelopen 24 uur, klokt de koers binnen op $68.156.

JPMorgan ziet een andere verklaring voor de stijgingen

JPMorgan analist Nikolaos Panigirtzoglou, die dus niet van JMP Securities is, zegt dat de instromen bij de Spot Bitcoin ETFs weleens het gevolg kunnen zijn van de overstap van traditionele cryptobeurzen naar de ETFs.

Waarom? Omdat mensen de ETFs wellicht meer vertrouwen en zich daar veiliger voelen.

“Cryptobeurzen zagen een cumulatieve uitstroom van rond de $7 miljard sinds de lancering van de Spot Bitcoin ETFS. Met andere woorden, het is waarschijnlijk dat de netto-instroom van particulieren in de nieuwe ETFs dichter in de buurt ligt b ij de $2 miljard, dan bij de $9 miljard”, aldus Panigirtzoglou.

Overigens verwacht JPMorgan dat de ETF-markt van Bitcoin naar $62 miljard zal uitbreiden de komende twee tot drie jaar. Coinbase gaat daar volgens JMP Securities dan weer van profiteren. Zij verwachten namelijk een Coinbase koers van $300.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging