Regulatie

Joe Biden niet blij met de overname van Twitter door Elon Musk

De Amerikaanse president Biden heeft Elon Musk ervan beschuldigd een platform te kopen dat leugens verspreidt.

Biden spreekt ongenoegen uit

De relevantie van sociale-mediaplatforms in de politiek werd voor het eerst benadrukt met de opkomst van Facebook, dat werd beschuldigd van het manipuleren van informatie op basis van demografische gegevens van gebruikers.

Twitter, dat onlangs werd overgenomen door Elon Musk, wordt nu ook beschuldigd door de Amerikaanse president Joe Biden. De president beschuldigde de website ervan leugens te verspreiden. Biden woonde een fondsenwervingsevenement bij in Chicago voor de komende verkiezingen, waarbij hij Elon Musk beschuldigde, hij beweerde het volgende:

Waar maken we ons nu allemaal druk over? Elon Musk koopt een platform die leugens over de hele wereld verspreidt.

– Joe Biden

De regering-Biden heeft eerder al haar standpunt verduidelijkt om de onderdrukking van haatzaaiende uitlatingen en verkeerde informatie op sociale-mediaplatforms te bevorderen. Daarnaast benadrukte de president het gebrek aan toezicht op Twitter:

Er zijn geen redacteuren. Hoe verwachten we dat kinderen kunnen begrijpen wat er op het spel staat?

Sinds Bitcoin in 2009 werd gelanceerd, koos de crypto-gemeenschap Twitter als platform voor het bespreken van verschillende nuances en het bereiken van consensus over de genomen beslissingen.

Musk’s Twitter-acquisitie van $44 miljard kwam met een belofte van vrijheid van meningsuiting. Echter, met de toename van haatzaaiende uitlatingen hebben tal van adverteerders zich teruggetrokken om zaken te doen met Twitter vanwege zorgen over contentmoderatie.

Musk’s veranderingen omvatten daarnaast ook het opleggen van een vergoeding van $8 per maand voor gebruikers die hun accountverificatie willen behouden.

Changpeng “CZ” Zhao, de CEO van crypto-exchange Binance, steunde Musk’s Twitter-acquisitie en bracht $500 miljoen binnen met behulp van fiat-valuta. Binance heeft plannen gemaakt om een team te vormen om de blockchain-inspanningen van Twitter te ondersteunen, maar er wordt momenteel gewacht op een officiële verklaring.

Regulatie nieuws

De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Voormalig FTX-topman hoopt op slechts 18 maanden gevangenisstraf
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten