Bitcoin groen, BItcoin stijgt
Bitcoin

Joe DiPasquale: Dit is wat we kunnen verwachten van de Bitcoin koers

Bitcoin is het jaar 2023 fantastisch begonnen met een stijging van bijna 40 procent in januari, maar komt nu de eerste hobbels tegen. De bears hielden in januari een korte winterslaap, maar zijn inmiddels weer wakker. Het gevecht met de bulls is begonnen en volgens Joe DiPasquale van BitBull Capital zijn er twee opties.

20.000 of 23.000 dollar

Als het aan Joe DiPasquale ligt, dan is het voor Bitcoin de komende dagen een kwestie van 20.000 of 23.000 dollar. De analist constateert dat Bitcoin momenteel een zogenaamde “test aan de onderkant” maakt. Bij die test verloren de bulls al de grenzen van 23.000 en 22.000 dollar. Nu is het afwachten of ze in staat zijn om zichzelf te herpakken en Bitcoin op te stuwen naar de koers van 23.000 dollar.

Lukt dat niet, dan is het volgens DiPasquale een kwestie van tijd voordat we een koers van 20.000 dollar zien. “De markt is ook afhankelijk van macro-economische ontwikkelingen en gegeven het feit dat de consumentenprijzen in december hoger waren dan verwacht, kan de markt weleens inzetten op een hogere renteverhoging tijdens de volgende FOMC-vergadering,” zo vertelt de analist aan CoinDesk.

De FOMC-vergadering is de vergadering van de Federal Reserve die de Amerikaanse rente bepaalt. Op het moment van schrijven ligt de verwachting voor de komende rentevergadering van maart op een verhoging van 0,25 procent, maar als het aan DiPasquale ligt kan dat dus weleens hoger uitvallen. Morgen krijgen we nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers die ons hier meer over leren.

Andere zorgen voor Bitcoin

In de zoektocht naar steun in de grafiek verwerkt Bitcoin op dit moment ook nog de beslissing van de Securities and Exchange Commission (SEC) van afgelopen week. De financiële waakhond van de Verenigde Staten besloot vrijwel compleet uit het niets om de Amerikaanse tak van het staking-programma van crypto exchange Kraken stop te zetten.

Die beslissing was een grote schok voor de markt, omdat de vrees was dat ook het staking-programma van Coinbase hetzelfde lot wacht in de Verenigde Staten. Als gevolg van die beslissing vielen de koersen even hard omlaag.

Ondanks alles blijft DiPasquale echter optimistisch over Bitcoin en BitBull Capital ook. “Als de koersen onder de 20.000 dollar terechtkomen, dan gaan wij in de accumulatiemodus,” aldus de analist. Voor de lange termijn zijn ze dus in ieder geval bullish, maar op dit moment is het even afwachten.

Bitcoin nieuws

PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Trump haalt opnieuw uit naar Biden in crypto toespraak
Rode week in aantocht voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken