Bitcoin stijgt
Persbericht

JP Morgan Voorspelt: BTC Koers Correctie Naar $42k Na Bitcoin Halving, Kan Bitcoin Instorten Ondanks Recente Bullrun?

Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.


Iedereen kan het met elkaar eens zijn: de Bitcoin koers doet het goed de afgelopen dagen. De all-time high werd bijna verbroken op 29 februari, voordat een lokale retracement roet in het eten wierp. Er worden momenteel veel speculaties gedaan over de Bitcoin koers, investeerders vragen zich af wat het effect zal zijn van de aankomende Bitcoin halving. 

Veel analisten zijn positief, maar sommigen stellen ook de vraag: kan Bitcoin instorten? In dit artikel proberen we antwoord te geven op de vragen rondom Bitcoin. We doen dit door de meningen van bekende crypto analisten en influencers te beoordelen. 

De Bitcoin (BTC) Koers – Kan Bitcoin Instorten?

Sinds de goedkeuring van Bitcoin ETF’s is Bitcoin (BTC) koers het gesprek van de dag in de crypto wereld. Vlak na de goedkeuring kwam er een kleine rally, die vervolgens werd afgestopt door een grote sell-off. De sell-off werd veroorzaakt door het plotseling verkopen van een groot Bitcoin fonds door Greyscale. 

Maar sindsdien is de Bitcoin koers in een constante stijging geweest. Het leek er zelfs op dat de vorige all-time high van ongeveer $67K, behaald op 10 november 2023, verbroken zou worden. 

Op het moment van schrijven wordt $BTC verhandeld voor $61K, dit is een stijging van 21% in een week geweest. In de afgelopen maand is Bitcoin met meer dan 45% gestegen, wat ontzettend indrukwekkend is voor de bekendste cryptomunten. De crypto wereld maakt zich op voor ongekende winsten.

De Bitcoin koers in de afgelopen maanden. Bron: CoinGecko

Bitcoin Koers Verwachting: Wat Zeggen de Analisten?

Het lijkt erop dat Bitcoin niet te stoppen is, maar investeerders die bekend zijn met crypto weten ook dat de markt erg volatiel kan zijn. Alles kan snel veranderen, dus wat denken de analisten over wat er met Bitcoin gaat gebeuren?

In april staat er een Bitcoin halving op de planning. Dit betekent dat de beloningen voor Bitcoin miners worden gehalveerd. Het lijkt erop dat de huidige stijgingen van Bitcoin voor een groot deel worden veroorzaakt door de anticipatie voor dit evenement. De geschiedenis leert ons namelijk dat Bitcoin na een halving ontzettend kan gaan stijgen. 

Volgens JP Morgan zou na de halving de hype rondom Bitcoin wat tot rust moeten komen. Hij verwacht dat dit gepaard gaat met een fikse correctie van de Bitcoin koers. JP Morgan verwacht dan ook dat deze correctie naar $42K zou gaan.

Dit getal is gebaseerd op de productiekosten, die gelden als minimale grens voor de koers. De analisten verwachten dat er een daling van 20% zal plaatsvinden in hashrate, ook wel de totale computerkracht van het Bitcoin netwerk. De daling zal de productiekosten weer wat omlaag brengen. Zo komt de berekening van de minimale productiekosten na de halving op $42K.

De populaire Nederlandse crypto analist, Michaël van de Poppe, voorziet ook een correctie van de Bitcoin koers. Hij denkt dat Bitcoin namelijk teruggaat naar $46.000. “Bitcoin heeft een instroom van 670 miljoen dollar gerealiseerd. Dit is vooral afkomstig van de BlackRock ETF en de koers tikt momenteel binnen op 62.600 dollar, met enorm sterk momentum voor de halving,’’ stelt Van de Poppe.

Daarom verwacht Van de Poppe een verschuiving van Bitcoin naar altcoins. Dit zou gepaard gaan met een stijging van Ethereum. Dit is voornamelijk goed nieuws voor de wat kleinere altcoins, die zouden namelijk grote winsten kunnen pakken. 

Welke Altcoins Gaan Stijgen Tijdens Nieuwe Crypto Rally?

Het feit dat we mogelijk een switch gaan krijgen naar altcoins is goed nieuws voor de durvende investeerder. Het correct investeren in kleine, opkomende, altcoins kan namelijk veel winst opleveren. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken naar deze altcoins. Wij hebben namelijk een top 5 opgesteld met de altcoins die zeker gaan stijgen tijdens de nieuwe crypto rally.

Green Bitcoin ($GBTC) – Misschien wel de Beste Altcoin van 2024

Green Bitcoin ($GBTC) is nieuw binnen de crypto wereld, maar het heeft in een korte periode ontzettend veel aandacht getrokken van investeerders. Dit komt doordat het meerdere aspecten bezit die ontzettend verleidelijk zijn voor investeerders. Het combineert namelijk een ecologische boodschap met ontzettend veel potentie op de lange termijn.

De ontwikkelaars van Green Bitcoin komen met een nieuw staking systeem, het Predict-To-Earn systeem. Op het moment dat je Green Bitcoin staked, mag je voorspellingen plaatsen over de Bitcoin koers. Bij een correcte voorspelling kun je grote bonussen krijgen. Zo wordt er een actieve, gemotiveerde community opgebouwd achter dit project. 

Green Bitcoin functioneert als een Proof-of-Stake netwerk en onderscheidt zich door een ongelooflijk laag energieverbruik van slechts 35 Wh. Dit cijfer staat in schril contrast met andere netwerken zoals BTC, BTC Cash en BTC SV, en benadrukt de toewijding van het project aan duurzaamheid voor het milieu.

Crypto evolueert snel en initiatieven zoals Green Bitcoin (GBTC) spelen een prominente rol in het bepalen van de koers. Deze onderneming levert niet alleen voordelen op voor alle betrokken partijen, maar heeft ook het potentieel om innovatieve trends te zetten binnen de crypto wereld. We raden je aan om de presale te bekijken en actief deel te nemen aan de sociale kanalen van het project om een beter inzicht te krijgen.

Koop hier $GBTC

Bitcoin Minetrix ($BTCMTX) – Innovatief Nieuw Cloud Mining Protocol

De invoerder van tokenized cloud mining, Bitcoin Minetrix ($BTCMTX), heeft al meer dan $11,6 miljoen weten op te halen via de presale. De hele crypto community loopt warm voor het unieke concept van deze nieuwe crypto. Door het tokeniseren van cloud mining wil Bitcoin Minetrix het minen van Bitcoin weer decentraliseren en terugbrengen bij de particuliere investeerder. 

Bitcoin Minetrix zal zich inzetten als mining bedrijf voor de particulier. Zo hoeft een investeerder niet de moeite te doen om eigen mining tools te kopen en een bedrijf te beginnen. Dit is voornamelijk goed voor de investeerder, aangezien ze met lage instapkosten wel kunnen deelnemen aan Bitcoin mining. 

Het project wil dit doen door het ontwikkelen van een nieuw gedecentraliseerd cloud mining platform. Op dit platform zal een nieuw Stake-to-Mine mechanisme centraal staan. Met dit systeem kunnen gebruikers een aandeel krijgen in het minen van Bitcoin. Het systeem werkt als volgt: 

Gebruikers kopen $BTCMTX en die kunnen ze staken. Hiermee krijgen ze cloud mining credits. Dit zijn niet verhandelbare ERC-20 tokens die geburned kunnen worden voor ‘Bitcoin cloud mining power’. Door het staken van $BTCMTX krijgen gebruikers naast het standaard passief inkomen dus ook een aandeel in het minen van Bitcoin. Door dit innovatieve idee staat Bitcoin Minetrix zeker in onze lijst van top 5 altcoins met de meeste potentie. 

Koop Hier $BTCMTX 

Scotty the AI ($SCOTTY) – Nieuwe Crypto Gaat met AI de Crypto Sector Veiliger Maken

Kunstmatige intelligentie is een van de nieuwste en interessante technologieën. Er komen dan ontzettend veel nieuwe programma’s uit die hier gebruik van maken. De ontwikkelaars van Scotty the AI ($SCOTTY) willen AI ook naar crypto toe brengen. Ze willen blockchaintechnologie combineren met AI om investeerders te ondersteunen bij het opsporen en verhandelen van veelbelovende crypto.

$SCOTTY is een meme coin die centraal staat binnen dit project. Alleen is ‘meme coin’ eigenlijk niet de correcte stempel voor deze token. De ontwikkelaars hebben namelijk een ontzettend nuttig ecosysteem ontworpen waar $SCOTTY de native token van zal zijn.

Het programma is ontworpen om transacties te analyseren. Zo kunnen investeerders hun eigen trades optimaliseren. Het systeem kan ook verdacht gedrag en mogelijke fraude opsporen. Het ecosysteem komt met drie features: Scotty Chat, Scotty Staking en Scotty Swap.

Binnen de chat kunnen investeerders hun mening delen over bepaalde trades. Met Scotty staking worden pump-and-dump scenario’s voorkomen en met Scotty Swap kunnen AI gedreven tokens geswapt worden. Met al deze functionaliteiten heeft $SCOTTY de potentie om uit te groeien tot een grote naam binnen de crypto wereld. 

Koop Hier $SCOTTY

Frog Wif Hat ($FWIF) – Beste Nieuwe Crypto Meme van dit Moment

Afgelopen week is de Frog Wif Hat ($FWIF) token gelanceerd op de Uniswap DEX. Deze meme coin heeft alle potentie om Dogwifhat te overtroeven als de volgende meme coin explosie. 

De token is gelanceerd met een zogenaamde ‘fair launch’. Dit betekent dat de complete token voorraad op hetzelfde moment beschikbaar is gesteld op een exchange. Zo zijn de kansen voor alle investeerders eerlijk. 

Dogwifhat is in het vierde kwartaal van vorig jaar gelanceerd en kreeg al snel een trouwe aanhang van token holders. $WIF steeg naar een marktkapitalisatie van $378 miljoen na een recordhoogte te hebben bereikt van $0,3796.

De token staat nu gelist op gecentraliseerde exchanges zoals Gate, HTX, KuCoin, Orca en Bitget. Naar verwachtingen zal $FWIF hetzelfde groeitraject volgen. De toekomstplannen voor $FWIF zijn daarnaast ook veelbelovend. 

In de roadmap kan gelezen worden dat het project de focus gaat leggen op online populariteit. Er wordt zelfs gehint naar een potentiële overbrugging op Solana. Dit kan de token zeker vestigen op de lange termijn. Wij adviseren daarom ook om $WIF zo snel mogelijk aan te schaffen om van zo veel mogelijk winst te kunnen profiteren.

Koop hier $FWIF

Sponge V2 ($SPONGEV2) – Meme Coin met Potentie om x100 te Gaan

De Sponge token was het succesverhaal van 2023. De op SpongeBob SquarePants gebaseerde meme coin wist zijn vroege investeerders winsten van wel x100 op te leveren. Het team achter deze token wil dit succes gaan herhalen met de nieuwe en verbeterde Sponge V2 ($SPONGEV2).

Laatst is het Stake-To-Bridge systeem met groot succes afgerond. Daarna is de token gelanceerd op Polygon. Investeerders kunnen de meme coin nu aanschaffen op Uniswap en hier zullen zeker nog andere exchanges bijkomen. Het team achter Sponge is hard aan het werk om Sponge V2 te lanceren op zoveel mogelijk exchanges. Hiervoor kun je het beste X in de gaten houden. Ondertussen blijft de meme coin stijgen in populariteit. 

Het Sponge ecosysteem is ook verbeterd. Het staking mechanisme heeft een grote update gekregen waardoor de APY nu erg verleidelijk is. Het wordt namelijk dynamisch bepaald en momenteel staat het op 245%, 

De nieuwe Sponge V2 token heeft daarnaast extra utility gekregen. Sponge V2 wordt namelijk de native token van een nieuwe Play-to-Earn racegame. Spelers strijden in dit spel om een plek op een wereldwijde ranglijst. De leiders van deze ranglijst ontvangen beloningen in de vorm van Sponge V2. Wij verwachten dat Sponge V2 erg groot kan worden in de toekomst en heeft zeker de potentie om de eerste versie te evenaren, dan wel te overtreffen.

Koop Hier $SPONGEV2


Disclaimer: Dit is een gesponsord bericht, afkomstig van een derde partij en valt buiten de verantwoordelijkheid van Newsbit. Bij investeren in presales van cryptocurrency gelden hoge risico’s, dus investeer verstandig en nooit meer dan u bereid bent te verliezen.