Bitcoin

JPMorgan zegt dat goud jaren zal lijden onder Bitcoin

Volgens analisten van JPMorgan heeft de toegenomen acceptatie van Bitcoin een directe impact op goud. Dit maakt de weg vrij voor een grote verschuiving van kapitaal tussen beide activa.


Bitcoin zal goud in de weg staan

Een strateeg genaamd Nikolaos Panigirtzoglou is van mening dat Bitcoin als digitaal goud investeerders weg zal trekken van edelmetalen. Dit kan jarenlang problemen veroorzaken voor de goud prijs.

JPMorgan vertelt dat vermogensbeheerders van rijke families op dit moment ‘slechts’ 0.18% van hun activa in Bitcoin investeren. 3,3% van hun vermogen zit in goud ETF’s. Wanneer dit percentage ook maar een klein beetje verschuift van goud naar Bitcoin, zal dit kunnen leiden tot een structurele tegenwind voor de goud koers.

In een notitie aan klanten die werd verkregen door Bloomberg, zeiden de strategen van JPMorgan:

“De adoptie van Bitcoin door institutionele beleggers is nog maar net begonnen, terwijl voor goud de acceptatie door institutionele beleggers zeer vergevorderd is. Als deze thesis voor de middellange tot langere termijn klopt, zou de goudprijs de komende jaren te lijden hebben onder structurele tegenwind van BTC. “


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Institutionele interesse in Bitcoin blijft stijgen

Niet alleen de analyse van JPMorgan toont aan dat de institutionele acceptatie van Bitcoin toeneemt. Zo zien we bijvoorbeeld dat Grayscale de afgelopen maanden een recordinstroom aan kapitaal heeft gezien in zijn Bitcoin en Ethereum trusts. Ook PayPal, MicroStrategy en Cash App kopen enorme aantallen BTC.

In slechts vier weken tijd hebben Bitcoin producten $1,4 miljard binnengehaald volgens CoinShares. Dit terwijl goud juist een record uitstroom van $9,2 miljard registreerde.

Ondanks de potentie van Bitcoin op de lange termijn, lijkt de digitale munt op het moment overbelast. De strategen vertellen dat de kans groot is dat er een sterke verkoopdruk de prijs omlaag zal drijven op de korte termijn.

 

Bitcoin nieuws

Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?