sam-bankman-fried
Regulatie

Jury is keihard: Sam Bankman-Fried mogelijk 115 jaar de gevangenis in

De Amerikaanse jury die verantwoordelijk is voor het strafproces van Sam Bankman-Fried, de gevallen CEO en oprichter van FTX, is van oordeel dat de ondernemer schuldig is voor de miljardenfraude; waarmee hij gebruikers van het beursplatform, investeerders in het beursplatform en investeerders in de crypto-industrie dupeerde.

Bankman-Fried is volgens de jury schuldig op alle zeven aanklachten die tegen hem aangebracht zijn, waardoor hij mogelijk voor de rest van zijn leven in de bak kan belanden.

De jury had vier uur nodig

Bankman-Fried werd in december 2022 gearresteerd, nadat zijn beursplatform in november van dat jaar implodeerde. De aanklagers beschuldigden hem van het stelen van miljarden dollars aan tegoeden van de gebruikers van FTX, die hij vervolgens gebruikt zou hebben voor investeringen, het terugbetalen van leningen, politieke donaties en het aankopen van vastgoed.

Drie voormalige bestuurders van FTX en Alameda Research, Gary Wang, Nishad Singh en Caroline Ellison, legden stuk voor stuk getuigenissen af tegen Sam Bankman-Fried.

Die zullen dus ook geen vrienden met elkaar meer zijn, ondanks dat Bankman-Fried en Ellison er lange tijd een romantische relatie op nahielden.

Uiteindelijk duurde het maar vier uur voor de jury om het eens te worden over de schuldigheid van Bankman-Fried. Normaal gesproken is daar wel wat langer voor nodig, maar nu was het blijkbaar een duidelijke zaak.

Sam Bankman-Fried ontkent alles

Opvallend is dat Bankman-Fried zelf alles ontkent met betrekking tot de fraude. Hij geeft aan dat hij op sommige fronten van niets wist, bijvoorbeeld dat Alameda Research in de min mocht staan bij FTX; waardoor ze in feite de tegoeden van gebruikers benutten om te handelen.

“Veel mensen zijn beschadigd, gebruikers en medewerkers. En het bedrijf is nu failliet. Ik heb een aantal kleine fouten gemaakt en ook wat grote fouten”, aldus Sam Bankman-Fried.

Daar geloofde de jury echter niets van, zo blijkt uit het oordeel van vannacht.

De uiteindelijk straf van Sam Bankman-Fried wordt ergens begin volgend jaar verwacht. In potentie zou die kunnen oplopen tot 115 jaar in de gevangenis, die de voormalige ondernemer natuurlijk niet gaat overleven.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Regulatie nieuws

Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Saudi-Arabië overweegt oliehandel in Chinese yuan
34 landen tonen interesse in BRICS: Poetin benadrukt groeiende invloed
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt