Altcoin

Justin Sun biedt $1.000.000 voor allereerste Tweet

Jack Dorsey, de oprichter van twitter, gaat zijn eerste Tweet veilen. De veiling hiervan is gisteren geopend, en Justin Sun, CEO van Tron, heeft al twee keer geboden.


Dorsey veilt eerste tweet als NFT

Net toen je dacht dat de wereld van NFT’s niet gekker kon worden, bood de CEO van Tron vandaag $1.000.000 op de tweet. 

Het is niet zomaar een tweet. Het is de eerste tweet ooit gepubliceerd, geschreven door Twitter-oprichter Jack Dorsey zelf in 2006, en nu veilt Dorsey het dus als een NFT. NFT’s zijn digitale verzamelobjecten die zijn gecodeerd op de Ethereum-blockchain. Dankzij geavanceerde cryptografie bewijst een NFT zijn eigen digitale schaarste door vrijwel onveranderlijke codering. Dat betekent dat NFT’s veel op elk ander verzamelobject lijken (zoals ruilkaarten, oude auto’s, postzegels) behalve dat ze volledig digitaal zijn. 

Slechts negen uur nadat de veiling van start ging antwoordde Sun op Dorsey’s tweet dat hij er een half miljoen dollar voor had geboden. 

Het lijkt erop dat Sun heel graag Dorsey’s tweet wil winnen. De lijst laat echter zien dat het hoogste bod nu op $2.500.000 staat en is geboden door @sinaEstavi.


Justin Sun valt graag op

Als Justin Sun iets wil, krijgt hij het vaak ook. Een jaar eerder gaf hij al eens $4,37 miljoen uit voor een diner met Warren Buffet. Het doel voor Sun, een blockchain-miljardair, was om geen ouderwetse zakenmagnaat Buffet over te halen om Bitcoins te kopen.

Justin Sun houdt van aandacht. In augustus vorig jaar bracht hij een DeFi-mememunt op zijn eigen naam uit met de ticker $SUN. Dave Portnoy, de CEO van Barstool Sports, lanceerde eind vorig jaar een cryptofonds van $1 miljoen om Amerikaanse kleine bedrijven te helpen. Justin Sun schonk toen $50.000 in Bitcoin en tweette meteen over zijn vrijgevigheid. Daarnaast vertelde hij ook een flink bedrag geïnvesteerd te hebben in GameStop aandelen. Van dat geld is hij echter een groot deel verloren door de koersval van het aandeel.

Het lijkt er dus op dat Sun meer geïnteresseerd is in de aandacht dan in de tweet zelf.