Justin sun
Ethereum

Justin Sun tempert verwachtingen: geen Ethereum ETF deze maand

Justin Sun, de CEO van Troncoin (TRX), heeft via het sociale mediaplatform X aangekondigd dat hij niet verwacht dat er in mei een Exchange Traded Fund (ETF) voor Ethereum (ETH) gelanceerd zal worden.

Verschillende vermogensbeheerders hebben bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een aanvraag ingediend voor zo’n fonds, en er staat een deadline gepland in mei voor de beslissing van de autoriteiten.

Hoewel in januari 11 Bitcoin ETF’s werden goedgekeurd, lijkt het erop dat de grootste altcoin nog even moet wachten op zijn eigen fonds, tenminste als we Justin Sun mogen geloven. Hij benadrukt dat er nog veel behoefte is aan begrip en educatie bij toezichthouders om de populaire munt te doorgronden en een ETF goed te keuren.

Het zou niet de eerste keer zijn dat een Ethereum fonds vertraging oploopt. Eerder werden aanvragen zoals de Hashdex Nasdaq Ethereum ETF en de Grayscale Ethereum Futures ETF al uitgesteld. De volgende beslismomenten van de SEC over de aanvragen van VanEck en Ark Invest zijn gepland op 23 en 24 mei.

Investeerders hopen op ETH ETF

Beleggers kijken al lange tijd uit naar de lancering van een Ethereum (ETH) ETF, aangewakkerd door het succes van Bitcoin fondsen. Sinds januari dit jaar heeft de Bitcoin koers een grote stijging doorgemaakt, deels dankzij deze fondsen die miljarden dollars hebben opgehaald.

Op 1 januari stond de Bitcoin prijs op ongeveer $42.200, en vier maanden later was deze gestegen naar $60.400, een toename van ruim 40%. Investeerders hopen op een soortgelijke koersontwikkeling voor Ethereum als het zijn eigen ETFs krijgt op de Amerikaanse beurs.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Ethereum’s zwakke prestaties lijken voorbij, volgens onderzoekers
Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom