Ethereum stijgt
Ethereum

K33 Research: Ethereum gaat Bitcoin verslaan na ETF-lancering

De lancering van de Spot Ethereum ETFs kan er volgens de analisten van K33 Research voor zorgen dat Ethereum een paar weken beter presteert dan Bitcoin. Men verwacht dat de ETFs op 8 juli lanceren en noemen ze het “gouden ei” voor Ethereum. Bitcoin staat op hetzelfde moment onder druk door de 8,5 miljard dollar aan BTC die deze maand teruggaat naar Mt. Gox crediteuren.

Wordt het tijd voor Ethereum?

Ethereum doet het al meer dan een jaar minder dan Bitcoin, wat natuurlijk ook het gevolg is van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten. Die kwamen in januari van dit jaar op de markt en trokken voor miljarden en miljarden dollars aan kapitaal richting de digitale munt.

Vetle Lunde en David Zimmerman van K33 Research verwachten veel van de lancering van de Ethereum ETFs.

“ETFs zijn een solide katalysator voor relatieve kracht van Ethereum ten opzichte van Bitcoin, terwijl de zomer zich voortzet en de kapitaalstromen accumuleren. Ik zie deze koers van Ethereum ten opzichte van Bitcoin als een koopje”, aldus Lunde.

“Wij blijven dan ook bullish over de vooruitzichten voor Ethereum in afwachting van de instromen die de eerste vijf maanden 0,75-1% van de supply zullen worden”, zo concluderen de analiste van K33 Research.

Rode dag voor de cryptomarkt

Gisteren was het nog feest voor de cryptomarkt. Daar is vandaag even niets van over. Bitcoin staat weer 2,90% lager dan 24 uur geleden en klokt momenteel binnen op het niveau van 61.000 dollar. Ethereum daalde met 2,51% en staat op 3.364 dollar.

Qua market cap is Bitcoin ongeveer 3x groter dan Ethereum. Dat is de ruimte waar de analisten van K33 Research op doelen. Zij verwachten dat het gat tussen Bitcoin en Ethereum kleiner gaat worden na de lancering van de ETFs.

Dat moeten we uiteindelijk nog maar zien. Het is natuurlijk eenvoudig om dat te roepen, maar uiteindelijk is er ook een fundamentele reden voor nodig. Bitcoin kent een duidelijke use case, namelijk het beschermen tegen inflatie.

Voor Ethereum is er nog geen duidelijke use case, behalve het lenen van kapitaal om daarna op altcoins te gokken. Daar gaat Ethereum geen biljoenen dollars waard mee worden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Aantal gestakete Ethereum dicht bij nieuw record in aanloop naar ETF-debuut
Ethereum ETF’s zijn bijna klaar om gelanceerd te worden
3 redenen waarom Ethereum achterblijft op Bitcoin in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen