Ripple, xrp
Ripple

Kan Ripple (XRP) dit jaar zijn All-Time High van $3,40 bereiken?

Ripple (XRP) blijft een van de meest populaire altcoins binnen de cryptogemeenschap. Deze veelbesproken cryptomunt, die al jarenlang de aandacht trekt binnen de cryptomarkt, bereikte in 2018 een historisch hoogtepunt met een All Time High (ATH) van $3,40.

Nu, zes jaar verder, speculeren velen over de mogelijkheid of XRP deze recordhoogte opnieuw kan bereiken en zelfs overtreffen.

XRP’s groei vergeleken met andere munten

Terwijl Bitcoin (BTC) zijn opwaartse trend voortzet, laat XRP eveneens een opmerkelijke prijsstijging zien, met een toename van 4,1% in de laatste 24 uur. Hiermee stijgt de waarde tot boven de $0,64.

Ondanks deze groei ervaren sommige investeerders teleurstelling over de algemene prestaties van de munt. In de afgelopen maand heeft XRP een respectabele waardegroei van bijna 26% doorgemaakt.

Echter, in vergelijking met concurrenten zoals Ethereum (ETH) en Solana (SOL), die in dezelfde periode stijgingen van bijna 51% en 35% noteerden, oogt de prestatie van XRP relatief bescheiden.

Gaat XRP zijn oude all-time high bereiken?

Joshua Jake, een bekende crypto-expert en presentator van het Discover Crypto kanaal, heeft zijn inzichten gedeeld over XRP en de toekomstige koersontwikkeling. Jake benadrukt dat XRP het moeilijk zal gaan krijgen om zijn all-time high te bereiken. Er heerst grote onzekerheid rondom de munt vooral omdat de munt tijdens de bull run van 2021, in tegenstelling tot veel andere altcoins, niet in staat was zijn vorige hoogtepunt te overtreffen.

Jake wijst erop dat de aanhoudende juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een belangrijke factor is die bijdraagt aan de huidige onzekerheid en de relatief tegenvallende prestaties van XRP.

Deze langdurige rechtszaak zorgt voor onzekerheid rondom het project, wat weer een negatieve invloed heeft op de koers van XRP. De mogelijkheid van een ongunstige afloop voor Ripple draagt bij aan de druk op de XRP koers.

Jake benadrukt ook dat XRP te maken heeft met stevige concurrentie van andere cryptoprojecten zoals Chainlink (LINK) en Polygon (MATIC). Deze projecten hebben in de laatste 30 dagen een waardestijging van meer dan 40% gerealiseerd, terwijl XRP een toename van 26% liet zien. Dit duidt op een verlies van marktaandeel van XRP ten opzichte van andere cryptocurrencies, wat de positie van XRP in de markt verder onder druk zet.

De enorme potentie van XRP

In de huidige situatie lijkt het een uitdaging om het oude all-time high van $3,40 te bereiken gezien de marktomstandigheden en de aanhoudende onzekerheden. Echter, de uitkomst van de lopende rechtszaak kan deze situatie drastisch veranderen.

Mocht deze positief uitvallen, dan is er volgens sommige experts een aanzienlijk potentieel voor de koers om een opmerkelijke stijging te ervaren, mogelijk zelfs tot een hoogte van $27.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om XRP of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

CEO van Ripple steunt Ethereum in strijd tegen SEC
Ripple (XRP) kondigt nieuwe samenwerking aan
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC