Bitcoin

Kan SEC-voorzitter Gary Gensler de Spot Bitcoin ETF tegenhouden?

Als we de ETF-experts van Bloomberg mogen geloven is er een kleine kans dat Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), de komst van een Spot Bitcoin ETF zal tegenhouden. In een tweet van 31 oktober zegt Dave Nadig, een ETF-specialist, dat het soms voelt alsof Gensler de hele markt voor de gek gaat houden met een zogenaamde “rug pull.”

Een rug pull betekent het wegtrekken van een kleed, waardoor de markt uiteraard zal omvallen. James Seffart van Bloomberg geeft aan dat dit scenario ook weleens door zijn hoofd spookt.

Sadistische actie van Gensler

Volgens Eric Balchunas zou dat een hele sadistische actie zijn van Gary Gensler. Hij lijkt er dan ook niet in te geloven dat de voorzitter van de SEC dit plan heeft. Volgens Balchunas gaan er dan in ieder geval heel veel rechtszaken beginnen tegen de toezichthouder van de Verenigde Staten.

Hoewel allebei de analisten van Bloomberg het onwaarschijnlijk achten, zou een last-minute afwijzing van de SEC volgens Balchunas niet helemaal afgeschreven moeten worden.

Waarom precies geven ze niet aan, maar dat is volgens Balchunas de reden dat hij en Seyffart de kans op goedkeuring niet boven de 90 procent willen leggen. Grappig genoeg dook er deze week een video op van Gary Gensler uit 2019, zijn tijd voor de SEC, waarin hij zich uitspreekt over de Spot Bitcoin ETF.

Gensler geeft in de bovenstaande video aan het onbegrijpelijk te vinden dat er nog geen Spot Bitcoin ETF was in 2019 (!).

Hele andere mening

Nu lijkt Gensler dus plotseling een hele andere mening te hebben als het over de Spot Bitcoin ETF gaat. Zijn SEC houdt de aanvragen namelijk ook al een stuk langer tegen, waardoor je soms zou denken dat er een hogere agenda achter de afwijzingen zit.

Het vreemde is namelijk dat er wel een Bitcoin Futures ETF is goedgekeurd en die ziet in principe op dezelfde markt.

Waarom zou een Spot Bitcoin ETF dan niet mogelijk zijn vanwege de hoge kans op marktmanipulatie. Geldt dat niet ook voor een Bitcoin Futures ETF? Je zou zeggen van wel en grappig genoeg zegt Gary Gensler dat ook in de bovenstaande video van 2019.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers