pal
Bitcoin

Kansen in de dip? Bitcoin koers op weg naar $90.000 volgens Raoul Pal

Bitcoin (BTC) heeft afgelopen week een flinke terugval ervaren en beweegt momenteel rond de $60.000 tot $62.000. De vraag is of dit steunniveau standhoudt. Macro-expert Raoul Pal is echter positief gestemd en ziet zelfs ruimte voor een nieuwe koersstijging.

Accumulatiefase volgens het Wyckoff-model

Volgens Pal bevindt Bitcoin zich momenteel in een accumulatiefase, gebaseerd op het Wyckoff-model. Dit model beschrijft marktcycli in vier fasen: accumulatie, opwaartse trend, distributie en neerwaartse trend.

Na een accumulatiefase volgt meestal een opwaartse beweging, waardoor Pal verwacht dat Bitcoin een nieuwe all-time high (ATH) kan bereiken, mogelijk boven de $74.000.

Wereldwijde liquiditeitstrend

Een andere factor die bijdraagt aan Pal’s optimisme is de correlatie tussen de Bitcoin-prijs en wereldwijde liquiditeitstrends. Hij stelt dat een groei van de mondiale geldhoeveelheid vaak samenvalt met stijgende BTC-koersen. De macro-expert voorspelt dat Bitcoin in de komende maanden zelfs kan stijgen naar $90.000. Als deze voorspelling uitkomt, zou dat een stijging van bijna 50% betekenen ten opzichte van de huidige koers.

Whales blijven Bitcoin accumuleren

Of de voorspelling van Raoul Pal werkelijkheid wordt, is nog af te wachten. Wat echter opvalt, is dat whales hun vertrouwen in de lange termijn behouden en agressief BTC blijven kopen, zelfs nu de prijs lager ligt. Volgens de oprichter en CEO van blockchainanalyseplatform CryptoQuant tonen deze grote spelers zich onbewogen door de huidige onzekerheid, die mede wordt gevoed door de geopolitieke spanningen in het Midden-Oosten.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Satoshi Nakamoto ontmaskerd? HBO-documentaire beweert ‘Bitcoin-mysterie’ te onthullen
Amerikaanse banencijfers verrassen positief, cryptomarkt blijft stabiel
Bitcoin ETF’s verliezen voor derde dag op rij een godsvermogen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Rusland en BRICS werken aan een onafhankelijk betaalsysteem