Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Kat is geen fan van crypto en haalt Bitcoin Node offline

Een Bitcoin node is een belangrijke tool om als gebruiker volledig onafhankelijk te opereren in het Bitcoin netwerk. Voor tegenstanders van Bitcoin is het aanvallen en offline halen van nodes een effectieve manier om het netwerk te ondermijnen.

Een Britse Bitcoin fan is vanuit een compleet onverwachte hoek aangevallen. Zijn huiskat heeft er namelijk eigenhandig voor gezorgd dat de Bitcoin node in kwestie offline ging.

De fatale aanval op de node

Bodl_hodler, die anoniem wenst te blijven, vertelt aan Cointelegraph dat hij in januari 2021 met een Raspberry Pi is begonnen een Umbrel node te draaien. Hiermee wilde hij bijdragen aan de decentralisatie van het Bitcoin netwerk. De onderstaande afbeelding is een foto van de node in kwestie voordat de aanval plaatsvond. Let vooral op de ventilatiegaten die uiteindelijk de zwakste schakel in zijn verdediging bleken te zijn.

In mei 2022 probeerde Bodl weer eens in te loggen op zijn node, maar kwam hij er tot zijn schrik achter dat het apparaat niet meer met het netwerk verbonden was. Een snelle inspectie van het apparaat leerde hem dat zijn grote zwarte kat Pablo boven de Bitcoin node had overgegeven. De zure substantie is uiteindelijk via de ventilatiegaten naar binnengekropen en dat heeft de node langzaam offline gehaald.

Inmiddels is de node weer online

Gelukkig voor Bodl is zijn node niet lang offline geweest en deed alles het na een kleine schoonmaak weer. Daarna moest het even wat gemiste blokken inhalen, maar al snel was de node weer helemaal up-to-date. “Misschien was Pablo in de veronderstelling dat ik op de node een shitcoin met een hondenthema draaide of kon zijn maag de volatiliteit niet aan”, aldus Bodl die luchtig met de situatie omging.

Bovenstaande afbeelding is een foto van Pablo, de boosdoener in het verhaal. Inmiddels heeft Bodl besloten er met Lottie een nieuwe kat bij te nemen om zijn node van nieuwe aanvallen van Pablo te beschermen. Duidelijk is dat de zwarte kat van Bodl in ieder geval geen fan van het Bitcoin netwerk is.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten