Kazachstan
Exchange

Kazachstan gaat digitale valuta bouwen op de BNB Chain

De regering van Kazachstan zet zijn nauwe relatie met Binance voort. De Nationale Bank van het land is namelijk van plan zijn digitale valuta op de BNB-chain te bouwen.

Nationale Bank van Kazachstan gestart met CBDC-pilot

In een aankondiging op Twitter zei Changpeng Zhao, de oprichter en CEO van Binance, dat het netwerk een belangrijk onderdeel zal zijn van de nieuwste Web3-inspanning van Kazachstan.

De oprichter van Binance tweette dat de Nationale Bank van Kazachstan (NBK) haar digitale valuta van de centrale bank (CBDC), de digitale tenge, zal integreren op de BNB Chain. De BNB Chain de onderliggende blockchain van het Binance-netwerk.

De bank startte een CBDC-pilot met deelname van lokale handelaren en consumenten. Zhao zei dat hij ernaar uitkijkt dat de bank gebruiksscenario’s verder ontwikkelt om “de kloof tussen traditioneel bankieren en het crypto-ecosysteem te overbruggen.”

De relatie van Kazachstan met Binance

Deze ontwikkeling is één van de vele pogingen van Binance om de acceptatie van cryptovaluta te stimuleren in Kazachstan. In augustus van dit jaar kreeg Binance zijn principiële goedkeuring om te opereren als digitale asset-serviceprovider in Kazachstan.

Minder dan een maand later, op 6 oktober, verleende de Kazakh Financial Services Authority Binance een permanente licentie om digitale activadiensten en bewaardiensten aan te bieden. Het was rond deze tijd dat  Binance ook een memorandum van overeenstemming ondertekende met lokale autoriteiten in een poging om financiële criminaliteit te helpen bestrijden.

Binance vindt het haar missie om crypto-adoptie over de hele wereld te stimuleren. Onlangs heeft het bedrijf zich ook beziggehouden met crypto-gerelateerde activiteiten in Oekraïne. De crypto beurs hosten bijvoorbeeld een NFT-collectie van een lokaal museum in Oekraïne. Ook heeft het bedrijf twee nieuwe kantoren geopend in Brazilië, een van de belangrijkste crypto-hubs van Latijns-Amerika.

Op 28 september zei president Kassym-Jomart Tokayev dat Kazachstan dichter bij het legaliseren van methoden komt om cryptocurrencies om te zetten in contanten, samen met volledige wettelijke erkenning. Deze verklaring kwam nadat het land in de zomer nieuwe belastingregels voor cryptomining had ingevoerd.

Recente gegevens over wereldwijde cryptomining hebben aangetoond dat Kazachstan tot de drie beste bestemmingen ter wereld voor Bitcoin-mining behoort, na de Verenigde Staten en China.

Exchange nieuws

Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf
Voormalig Binance-topman voor de rechter: Risico op gevangenisstraf
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?