Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Kevin Svenson: Bitcoin op het punt van explosieve stijging naar nieuwe all-time high

De populaire analist Kevin Svenson is momenteel weer heel bullish over Bitcoin, nadat de digitale munt over de afgelopen twee weken met ~10% wist te stijgen. In een nieuwe strategie-sessie op YouTube vertelt de analist dat “de markt heel, heel bullish kan worden” voor Bitcoin nadat de Federal Reserve is begonnen met het verlagen van de rente.

Nieuwe all-time high voor Bitcoin?

Volgens Svenson kan Bitcoin over de komende weken tot maanden een nieuwe all-time high bereiken.

“Ik denk dat Bitcoin nog altijd klaar is voor nieuwe all-time highs in het vierde kwartaal. Ik denk dat het waarschijnlijk is dat we over een paar maanden een nieuwe all-time high zien. We kunnen nog wat grillige koersactie zien rond de 73.000 dollar, maar daarna in het nieuwe jaar zien we de zaken waarschijnlijk veranderen”, aldus de analist.

Op de weekgrafiek is hij vooral bullish vanwege de Relative Strength Index (RSI), die bullish signalen geeft. “We zitten op een potentiële uitbraak van de RSI op de weekgrafiek. Iedere keer dat die in het verleden uitbrak, zagen we een half jaar van stijgende koersen. Een half jaar van stijgende koersen!”, zo gaat de optimistische analist verder.

Bullish over 2025

“Als we die uitbraak krijgen, dan gaan we in het nieuwe jaar dus een half jaar pompen. Dat betekent niet dat we in een rechte lijn omhoog gaan, want we kunnen nog steeds wat chop zien.

Maar we gaan in 2025 waarschijnlijk meer bullish prijsactie zien”, zo eindigt de analist zijn verhaal.

Op het moment van schrijven komt de Bitcoin koers binnen op 63.630 dollar. Daarmee lijkt Bitcoin positief te reageren op het laatste rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, die op woensdag koos voor een renteverlaging van 0,50%.

Sommige analisten maken zich daar zorgen over, omdat renteverlagingen vaak gepaard gaan met recessies. Het is echter belangrijk om naar de economische omstandigheden te kijken.

Die wijzen op dit moment niet richting een recessie. De rente gaat vooralsnog omlaag, omdat de inflatie steeds minder een probleem is en de Federal Reserve de sterke economie wil ondersteunen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Analist: Cryptomarkt is klaar om uit bearish-fase te breken
Bitcoin koers stijgt naar $64.000: Voorbode van een nieuwe bullrun?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13