Zuid korea bitcoin
Bitcoin

Kimchi Premium in Zuid-Korea voorspelt koersdaling voor Bitcoin

De Koreaanse Kimchi Premium lijkt een lokale top voor de Bitcoin koers te signaleren. Op het moment van schrijven oogt de markt oververhit en mogelijk moeten we ons opmaken voor een correctie tijdens de feestdagen. Het huidige 14-daagse gemiddelde van de Korean Premium Index (Kimchi Premium) ligt op het niveau van de piek die Bitcoin in november 2021 bereikte.

De Bitcoin koers op Bithumb, de grootste beurs van Zuid-Korea, ligt op 44.680 dollar en is daarmee 3 procent hoger dan de huidige koers op de wereldwijde spotmarkten.

Waarom is Bitcoin in Zuid-Korea duurder?

Op 26 december deelde het on-chain analyseplatform CryptoQuant de gigantische premium van 3 procent op de Zuid-Koreaanse markten, wat volgens hen wijst op grote koopdruk van Koreaanse particulieren.

Maar de Kimchi Index wordt ook vaak gebruikt om koerstoppen te identificeren. Dit is omdat Koreanen onmiddellijke toegang hebben tot cash om munten te kopen op de beurzen en de FOMO momenteel hoog is.

Over het algemeen is de Kimchi Premium een goede voorspeller geweest voor lokale toppen voor de Bitcoin koers. Wat dat betreft wordt het interessant om te zien of dit signaal zich wederom als een waardevol signaal kan bewijzen.

Bitcoin koers komt de 44.000 dollar niet voorbij

De bulls hebben al meerdere malen geprobeerd om de Bitcoin koers van 44.000 dollar te doorbreken. Deze maand gaat het al om zes pogingen, maar van echte vooruitgang kunnen we nog niet spreken.

Dat momentum suggereert dat we mogelijk moeten rekenen op een correctie, wat dus ook het signaal is dat de Koreaanse markt momenteel geeft.

Bitcoin handelt op het moment van schrijven met een magere plus van 0,22 procent op de koers van 43.234 dollar. Wat dat betreft is het stevige gevecht tussen de bulls en de bears nog altijd gaande en blijft het lastig om een winnaar te bepalen.

Mogelijk kan de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten voor de energie zorgen die de bulls nodig hebben om de koers verder omhoog te duwen.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers in afwachting van cruciale Amerikaanse banencijfers om half 3
Crypto analist Mikybull voorspelt Bitcoin koers van $120.000
Bitcoin crash brengt ‘Uptober’-hype op social media tot stilstand
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform