Bitcoin prijs stijgt
Bitcoin

Kiyosaki: Bitcoin van onschatbare waarde bij introductie van CBDC

Na de introductie in juli van de ‘FedNow Service’, een door de Amerikaanse Federal Reserve ontwikkelde infrastructuur voor onmiddellijke betalingen, heeft financieel expert Robert Kiyosaki zijn bezorgdheid uitgesproken over de mogelijke gevolgen hiervan. Hij spoort zijn volgers aan om zo snel mogelijk Bitcoin (BTC), goud, zilver en contant geld in te slaan.

Fed CBDC op Komst

Robert Kiyosaki, de auteur van de bestseller op het gebied van persoonlijke financiën ‘Rich Dad Poor Dad’, heeft in een bericht op 29 september aangegeven dat de “FED CBDC onderweg is”. Hiermee doelt hij op de algemeen heersende mening dat het ‘FedNow’-betalingsplatform een voorloper is voor de lancering van een digitale munteenheid van de centrale bank (CBDC) op nationaal niveau.

Kiyosaki is van mening dat de introductie van een CBDC niet alleen zou resulteren in een verlies van privacy, maar tevens zou zorgen voor een waardevermeerdering van goud, zilver, Bitcoin en contant geld. Hij is overtuigd dat deze middelen “van onschatbare waarde” zullen worden en adviseert daarom om hierin te investeren en ze veilig te stellen “voordat het te laat is.

Kritiek op FedNow en Gevolgen voor Privacy

Het ‘FedNow’-systeem werd op 20 juli 2023 officieel in gebruik genomen, en dit ging niet zonder kritiek. Vanuit diverse politieke hoeken in de Verenigde Staten werd er bezorgdheid geuit. Democratische presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. was een van de criticasters en waarschuwde dat de introductie van een CBDC zou kunnen resulteren in “financiële slavernij en politieke tirannie.”

Conclusie

Na de lancering van ‘FedNow’ door de Amerikaanse Federal Reserve heeft Robert Kiyosaki zijn zorgen geuit over de mogelijke komst van een nationale digitale munteenheid (CBDC) en de implicaties daarvan op privacy en de waarde van activa zoals Bitcoin, goud en zilver.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Wanneer gaat de Bitcoin koers weer stijgen?
Bitcoin ETF’s maken rampzalige week compleet met forse uitstroom
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken