Cryptocurrency Coins
Altcoin

Kleine altcoins stelen de show in rustige week voor Bitcoin en Ethereum

Waar Bitcoin en Ethereum er qua koers een rustige week op hebben zitten, zijn er een paar kleine altcoins die zichzelf in de kijker spelen. Met name het Origin Protocol en Kyber Network nemen de leiding in de opmars van een groep kleinere altcoins. Bitcoin verloor in juli terrein en werd door 112 van de 183 assets binnen de CoinDesk Market Indices overklast.

Met nog een paar dagen op de klok lijken Bitcoin en Ethereum af te steven op een daling voor de maand juli.

Slechte maand voor Bitcoin en Ethereum

Het lijkt erop dat Bitcoin en Ethereum de maand gaan afsluiten met dalingen van respectievelijk 1,59 en 0,81 procent. Daarmee laten de twee grootste munten van de markt op dit moment even weinig spektal zien.

De reden daarvoor lijkt te liggen in de sluier van onzekerheid die op dit moment over de markt hangt. Niemand weet precies waar het heengaat. We hebben BlackRock en de halving als positieve ontwikkelingen, maar het macro-economische klimaat als een grote negatieve kracht.

Volgens de trend-indicator van Coindesk zit Bitcoin momenteel ook op neutraal terrein, wat wil zeggen dat er geen duidelijke trend te bespeuren is. Dat lijkt wel overeen te komen met de realiteit. De volgende echte trend voor de Bitcoin koers moet zich op dit moment nog ontwikkelen.

Altcoins zijn winnaars van de week

Als grote winnaar voor deze week moeten we het NFT-platform Origin Protocol (OGN) aanwijzen. Deze token steeg de afgelopen week met 32 procent, terwijl het Kyber Network (KNC) en smart contract platform Astar (ASTR) met 23 en 22 procent omhoog schoten.

Iedere van deze tokens heeft echter een market cap van onder de 300 miljoen dollar, waardoor ze in het niet vallen bij Bitcoin en Ethereum. In theorie zou dat ooit kunnen veranderen, maar vooralsnog blijven het kleine projecten en daarmee gaan ze ook gepaard met een hoger risico.

Een hoger risico betekent dat je mogelijk meer winst kunt pakken, maar dat de kansen op een verlies ook groter zijn. Wat dat betreft is het aan jou om te bepalen waar je voor kiest en hoe jij jouw zuurverdiende spaarcenten inzet.

Voor volgende week ligt de focus van de markt waarschijnlijk weer op de Amerikaanse arbeidsmarkt, waar we een hoop nieuwe data over krijgen. Zal de werkloosheid nu dan toenemen als gevolg van de renteverhogingen van de Federal Reserve?

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Telegram-oprichter Pavel Durov doorbreekt stilte na arrestatie
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?