Live Cosmos Hub koers
De Cosmos Hub koers van vandaag is . Het 24 uurs handelsvolume van Cosmos Hub ligt op . De koers is met . Dat betekent dat de Cosmos Hub koers met % is . Cosmos Hub is de nummer en heeft een marktkapitalisatie van . Wil je Cosmos Hub kopen? Dat kan. De beste plekken om Cosmos Hub te kopen zijn: Bitvavo, KuCoin, Binance en Coinbase. Je kunt meer aanbieders vinden op onze kopen/verkopen pagina.
Wat is Cosmos?
Cosmos beschouwt zichzelf als een project dat enkele van de grootste problemen oplost waarmee de blockchain industrie te maken heeft. Het is bedoeld als tegenhanger van de trage, dure, niet-schaalbare en milieubelastende proof-of-work-protocollen, zoals die worden gebruikt door Bitcoin. Dit wil Cosmos doen door een ecosysteem van verbonden blockchains aan te bieden.
De andere doelen van het project zijn onder meer het minder complex en moeilijk maken van blockchain technologieën voor ontwikkelaars. Dit wil het doen met een modulair framework dat gedecentraliseerde apps makkelijker te begrijpen maakt. Een Interblockchain communicatieprotocol maakt het voor blockchain netwerken gemakkelijker om met elkaar te communiceren.
De oorsprong van Cosmos gaat terug tot 2014, toen Tendermint werd opgericht. In 2016 werd een witboek voor Cosmos gepubliceerd. Het jaar daarop werd een symbolische verkoop gehouden. ATOM munten worden verdiend via een hybride proof-of-stake-algoritme en ze helpen de Cosmos Hub, de belangrijkste blockchain van het project, veilig te houden. Deze crypto munt speelt ook een rol in het bestuur van het netwerk.
Wie zijn de oprichters van Cosmos?
De oprichters van het bedrijf achter Cosmos zijn Jae Kwon, Zarko Milosevic en Ethan Buchman. Hoewel Kwon nog steeds wordt gezien als de hoofdontwikkelaar, is hij in 2020 teruggetreden als CEO. Hij beweert nog steeds deel uit te maken van het project, maar richt zich vooral op andere initiatieven. Hij is nu vervangen als CEO door Peng Zhong. Daarnaast kreeg de hele raad van bestuur een behoorlijke opfrisbeurt. Het doel van het bestuur is onder meer het verbeteren van de ervaring voor ontwikkelaars, het creëren van een enthousiaste gemeenschap voor Cosmos en het bouwen van educatieve bronnen zodat meer mensen weten waartoe dit netwerk in staat is.
Wat maakt Cosmos uniek?
Sommigen maken zich grote zorgen over de mate van fragmentatie in blockchain netwerken. Er zijn honderden blockchains, maar er zijn er maar weinig die met elkaar kunnen communiceren. Cosmos wil dit mogelijk maken.
Cosmos wordt beschreven als “Blockchain 3.0”. Een doel van de blockchain, zoals eerder vermeld, is ervoor zorgen dat de infrastructuur eenvoudig te gebruiken is. Daarvoor richt de Cosmos software zich op de modulariteit. Hierdoor kan een netwerk eenvoudig worden gebouwd met behulp van codes die al bestaan. Op de lange termijn hoopt men dat complexe applicaties eenvoudig te bouwen zijn.
Schaalbaarheid is een andere prioriteit, wat betekent dat er meer transacties per seconde kunnen worden verwerkt dan met meer ouderwetse blockchains zoals Bitcoin en Ethereum. Als blockchains ooit volledige acceptatie willen bereiken, moeten ze net zo goed worden als bestaande betalingsverwerkingsbedrijven of websites.
Hoeveel ATOM tokens zijn er?
ATOM heeft een zeer specifieke maximale voorraad van 260.906.513 om precies te zijn. Hiervan zijn er op het moment ongeveer 203.121.910 in omloop. Deze crypto munten worden niet gemined, in plaats daarvan worden ze verdiend door staking.
In januari 2017 vonden twee privé verkopen plaats, gevolgd door een openbare verkoop in april van dat jaar. Dit bracht in totaal $16 miljoen op, wat gelijk is aan ongeveer $0,10 per ATOM.
Ongeveer 80% van de tokens werd toegewezen aan investeerders. De resterende 20% werd verdeeld over twee bedrijven, All In Bits en de Interchain Foundation.
Op zoek naar meer crypto koersen? Vind ze hier!