Wat is Moonbeam?
Moonbeam is een smart contract parachain op het Polkadot netwerk dat in januari 2022 is gelanceerd. Kort gezegd is een parachain een door Polkadot gebruikte voor het vergroten van schaalbaarheid. Via een parachain kan het Polkadot toegankelijker worden en worden verbonden met andere netwerken. Zo is Moonbeam bijvoorbeeld compatibel met Ethereum.
Vanwege de grote hoeveelheid blockchains – die niet interoperabel zijn – is het vergroten van schaalbaarheid een belangrijke uitdaging voor de cryptowereld. Doordat Moonbeam interoperabiliteit tussen verschillende blockchains mogelijk maakt, levert Moonbeam een belangrijke bijdrage aan de oplossing voor dit probleem.
Wie zijn de oprichters van Moonbeam?
Derek Yoo is de oprichter van Moonbeam. Hij is afgestudeerd aan de University of Pennsylvania. Hij is afkomstig uit Boston en is de CEO van Moonbeam. Naast oprichter van Moonbeam is hij de CEO van PureStake. Deze organisatie richt zich op de ontwikkeling van blockchaintechnologie. Ook is hij betrokken geweest bij de oprichting van Fuze, een communicatieplatform voor ondernemingen.
Moonbeam en PureStake zijn nauw met elkaar verbonden. Zo is Stefan Mehlhorn de COO van PureStake en Moonbeam. Katie Butler en Nate Hamilton zijn ook werkzaam bij zowel PureStake als Moonbeam. Bij Moonbeam richten zij zich met name op marketing.
De Moonbeam koers
De koers van Moonbeam begon op 11 januari 2022 met een prijs $11,49. Na een korte daling steeg de prijs op 15 januari 2022 naar $13,36. Dit was de all-time high van Moonbeam. Want snel daarna begon de koers weer te dalen. In deze periode gebeurde dat bij de meeste andere cryptomunten. Tot mei 2022 schommelde de koers van Moonbeam tussen de $2,00 en de $6,00. Vanaf de zomer van 2022 begon een periode van consolidatie. Tijdens deze periode schommelde de koers tussen de $0,3 en de $0,8. Het is niet duidelijk hoe de toekomst van de koers van Moonbeam eruit gaat zien.
Wat maakt Moonbeam speciaal?
Wat Moonbeam uniek maakt is dat – in tegenstelling tot de meeste andere smart contracts platforms – via Moonbeam ook de gebruikers en activa van andere blockchains kunnen worden bereikt. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld bestaande gedecentraliseerde Ethereum applicaties op het Polkadot netwerk worden gebruikt. Bovendien tonen de tools van Moonbeam veel gelijkenissen met die van Ethereum.
Dit alles maakt dat de schaalbaarheid kan worden vergroot. Dit is een belangrijke ontwikkeling in de wereld van de crypto. De meeste andere smart contracts platforms functioneren namelijk niet met meerdere blockchains. Dit stelt ondernemers in staat om meerdere activa en gebruikers van meerdere blockchains te bereiken. Want door de cross-chain smart contracts kunnen applicaties op meerdere platforms tegelijkertijd functioneren.
Waar kun je Moonbeam kopen?
Moonbeam kan worden gekocht op platforms zoals Coinmerce en Binance. Moonbeam is ook verkrijgbaar op veel andere platforms. Enerzijds is het maken van een keuze tussen alle platforms afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Anderzijds worden Coinmerce en Binance gezien als betrouwbare platforms. Coinmerce is gevestigd in Nederland. Het platform wordt gerund door een relatief klein team. Binance is één van de grootste platforms in de wereld waar zo’n 120 miljoen mensen gebruik van maken.
Op zoek naar meer crypto koersen? Vind ze hier!