Bitcoin, golden bitcoin
Bitcoin

Koersexplosie van 421 procent is mogelijk voor Bitcoin

De populaire bekende crypto handelaar Dave the Wave ziet een gigantisch bullish scenario voor Bitcoin in de grafieken, waarin de digitale munt vanaf de huidige koersen met wel 421 procent kan stijgen. Dat zou vanaf de koers van 30.028 dollar die Bitcoin op dit moment op tafel legt een koers van ruim 126.000 dollar opleveren.

Wat moet er gebeuren voor die koers?

De bodem is daar

Dave the Wave is van mening dat we nu wel kunnen stellen dat de bodem achter de rug is. Daarbij lijkt hij zich echter wel volledig op technische analyse te baseren. Het blijft natuurlijk mogelijk dat een wereldwijde recessie roet in het eten gooit, zeker als de rentes nog lang op dit verhoogde niveau blijven.

“Nu de consensus opbouwt dat de bodem voor Bitcoin bereikt is, rest de vraag waar de volgende top van de digitale munt ligt”, zo gaat de handelaar verder.

Op basis van zijn grafiek lijkt hij voor 2025 een Bitcoin koers van 157.512 dollar te voorspellen. Dat zou vanaf hier een gigantische stijging betekenen.

Volgens de analist bodemde Bitcoin op 27.042 dollar op het 0.382 Fibonacci-niveau. In 2016 veroorzaakte een vergelijkbare ontwikkeling een meerjarige bullrun voor Bitcoin, die de koers uiteindelijk tot de 20.000 dollar bracht in december 2017.

Dave the Wave is optimistisch

Het lijkt erop dat Dave the Wave een handelaar is die van nature optimisme met zich meedraagt. Eerder deze maand waarschuwde hij voor een te voorzichtige houding op het moment dat Bitcoin op 25.000 dollar handelde.

Dat zijn namelijk vaak de momenten dat mensen extreem bearish worden, terwijl de meeste beren op dat moment al op de verkoopknop gedrukt hebben.

Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers op 30.000 dollar en moeten we nog maar zien of het bullish momentum kan doorpakken.

Het nieuws over de ETF-aanvraag van BlackRock heeft de koers van een flinke push omhoog voorzien. Nu is het de vraag of dat voldoende is voor de bulls om de bears op dit niveau te verslaan.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de opwindende wereld van cryptocurrency betreden en de mogelijkheid verkennen om Bitcoin te kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke cryptocurrency-exchanges in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 1.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?