crypto prijs stijgt
Altcoin

Crypto analist voorspelt koersstijging van 50 procent voor deze memecoin

Een Twitter-analist die erom bekendstaat goede voorspellingen te doen voor altcoins, verwacht dat één specifieke memecoin zich opmaakt voor een koersexplosie. Het gaat om de pseudonieme analist Bluntz die op de langere termijn opvallend genoeg bearish is over dogwifhat (WIF). Juist op de korte termijn voorziet hij een koersexplosie van 50%.

Meerdere bullish signalen voor WIF

Volgens Bluntz zijn er meerdere bullish signalen te spotten voor WIF, die suggereren dat er een zogenaamde opluchtingsrally aankomt.

“Hoewel ik denk dat WIF op de hogere tijdsframes verloren is en richting de 1 dollar zakt, geloof ik ook in een stijging van 50% op de korte termijn.

We zien in de grafiek vijf golven omlaag vanaf de 4 dollar lower high en een mooie bullish divergentie op de 4-uur, 8-uur en 12-uur grafieken. Ik verwacht een counter-trend ABC omhoog naar 3 tot 3,40 dollar om iedereen weer aan boord te krijgen.

Het shorten van deze niveaus is zeker nog niet slim volgens mij”, aldus Bluntz.

Bluntz beoefent de Elliott Wave Theory, een theorie uit de technische analyse die gebaseerd is op de psychologie van de massa; die zich volgens de theorie manifesteert in golven.

Op het moment van de analyse handelde WIF op een koers van 2,61 dollar. De opleving is duidelijk niet gekomen, want de munt handelt vandaag de dag op 2,10 dollar.

Memecoins verliezen hun glans

Het lijkt erop dat het klaar is met de memecoins en dat is misschien wel een goede zaak voor Bitcoin. Dogwifhat verloor 19,70% in één week, terwijl er voor Bitcoin een verlies van 3,24% op de borden staat.

Over de afgelopen 24 uur viel het verlies van Bitcoin helemaal mee met 0,77% ten opzichte van de 3% van Ethereum, 7% van Solana, 9% van Dogecoin, 10% van Shiba Inu en 14% van dogwifhat.

Altcoins gaan op dit moment door het putje, terwijl Bitcoin zich nog relatief sterk weet te houden. Dat zegt veel over de markt.

Het lijkt erop dat er dit jaar een echt narratief ontbreekt voor altcoins. Er is geen grote ontwikkeling die mensen heel erg hyped maakt over altcoins dit jaar. Daarom zagen we ook dat memecoins zo goed presteerden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogwifhat of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

JPMorgan voorziet potentieel Altcoin Season in augustus
Voetballegendes Ronaldinho en Messi ondersteunen de meme-munt Water
Santiment: Ethereum en Dogecoin geven bullish signalen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen