Federal Reserve, Fed
Bitcoin

Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin

De bankencrisis in de Verenigde Staten is tot nu toe een cadeautje voor Bitcoin, dat aan een ware wederopstanding bezig is in 2023. Veel mensen lijken op dit moment naar de veiligheid van assets als Bitcoin en goud te vluchten om zichzelf te beschermen tegen het wankelende traditionele financiële systeem. Op woensdag leren we meer, want dan maakt de Amerikaanse Federal Reserve zijn nieuwe rentebesluit bekend.

Rentevergadering van woensdag

Op het moment van schrijven staat de Federal Funds Target Rate (Amerikaanse rente) op 4,50 – 4,75 procent. Als we de markt mogen geloven, dan is er op dit moment een kans van 62 procent dat de Federal Reserve de rente woensdag met 0,25 procent omhoog brengt. Verder schat de markt de kans op 38 procent dat de Federal Reserve woensdag zijn campagne van renteverhogingen pauzeert.

Bron: cmegroup.com

Als de Federal Reserve kiest voor een pauze, dan zou het spektakel compleet zijn. Persoonlijk ben ik het echter eens met het meerendeel van de markt en zet ik ook in op een renteverhoging van 0,25 procent.

Dat blijft echter afhankelijk van hoe de komende dagen zich zullen ontwikkelen. Mochten er meer banken in de problemen komen, dan is het goed mogelijk dat de Federal Reserve gedwongen moet pauzeren. Als dat het geval is, dan zie ik Bitcoin volgende week echt door het dak schieten. Maar laten we vooral niet te hard van stapel lopen en zeker niet te vroeg juichen.

Renteverlagingen op komst

Als we voorbij de rentevergadering van komende woensdag kijken, dan verwacht de markt voor het einde van 2023 al een aantal renteverlagingen. Momenteel heeft voor de rentevergadering van 13 december een Federal Funds Target Rate van 3,75 – 4,00 procent de grootste kans volgens de markt.

Bron: cmegroup.com

Als we op die rente uitkomen, dan zou de Federal Reserve vanaf dit moment al de rente moeten verlagen met 0,75 procent. Meestal komt er een hoop ellende aan als de markt dit soort verwachtingen uitspreekt.

Voor de Bitcoin koers mag dit een goede ontwikkeling zijn, maar voor het wereldwijde financiële systeem is de bankencrisis zeker geen feestje. Het is goed mogelijk dat ‘de gewone man’ hier veel pijn van krijgt, mogelijk in de vorm van extra inflatie als de geldprinters weer aanmoeten.

Wat dat betreft voelt het vreemd om blij te zijn met dit soort stijgingen. Bitcoin is momenteel weer even aan de winnende hand, maar niet om een hele vrolijke reden. Al is Bitcoin door Satoshi Nakamoto wel gebouwd voor het scenario dat zich momenteel ontvouwt.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen