Bitcoin (BTC) ETF
Bitcoin

Komst Spot Bitcoin ETF is voor 99% zeker

De Bitcoin koers keerde op 19 december terug boven de 43.000 dollar en steeg met 5 procent, nadat de investeringslegende Bob Loukas meedeelde dat de Spot Bitcoin ETF momenteel voor 99 procent zeker is. Ondanks dat positieve ‘nieuws’ is Bitcoin over de afgelopen 24 uur juist weer met 1,48 procent gedaald. Het lukt de bulls maar niet om het positieve momentum echt door te zetten.

Bitcoin koers van 50.000 dollar in aantocht?

De lancering van de Spot Bitcoin ETF lijkt ergens begin 2024 te moeten plaatsvinden. Daarvoor krijgen we nog een belangrijke kandelaar voor Bitcoin, namelijk de afsluiting van de jaarkandelaar voor 2024.

Verder staan er nog wat belangrijke macro-economische datapunten op het programma. Wat dacht je bijvoorbeeld van aankomende vrijdag, als de Amerikaanse overheid de Core PCE inflatiemeter publiceert.

Dat is de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank, waar ze dan ook een groot deel van hun beleid op baseren.

In een nieuwe video-update van 18 december deelt Crypto Ed dat Bitcoin uiteindelijk nog naar de koers van 50.000 dollar kan schieten voor het einde van 2023. Maar voor de meest investeerders zou het prima zijn als de pomp pas na 1 januari 2023 komt, omdat dat de peildatum voor het volgende belastingjaar is.

Bullish divergentie voor Bitcoin

Ook de populaire analist Matthew Hyland is momenteel bullish over de Bitcoin koers. Hij ziet een bullish divergentie optreden in de Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin op de dagelijkse grafiek… kunnen we ons opmaken voor nieuwe stijgingen?

De RSI op de dagelijkse grafiek is wat afgekoeld voor Bitcoin, nadat deze eerder in december nog boven de 80 uitschoot. Een score van boven de 80 geeft meestal aan dat een financiële asset wat oververhit is.

Over de afgelopen week gemeten doet Bitcoin het overigens nog redelijk. Voor die tijdsperiode staat er namelijk een stijging van 3,79 procent op de borden. Het zou mooi zijn als Bitcoin voor het einde van het jaar nog een stuntje kan maken, maar voor veel investeerders zou het belastingtechnisch ook prima zijn als het daar nog even mee wacht.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?