Over OKX

OKX is een bekende crypto-beurs die wereldwijd bekendstaat om zijn uitgebreide handelsdiensten en innovatieve technologie. Bovendien is OKX sponsor van Formule 1 team McLaren en voetbalclub Manchester City.

Over OKX

OKX is een bekende crypto-beurs die wereldwijd bekendstaat om zijn uitgebreide handelsdiensten en innovatieve technologie. Bovendien is OKX sponsor van Formule 1 team McLaren en voetbalclub Manchester City.

Met een aanwezigheid in meer dan 100 landen is OKX uitgegroeid tot een essentiële speler in de wereldwijde crypto-industrie. Dit wordt bevestigd door de enorme gebruikersbasis van 50 miljoen mensen die OKX hun vertrouwen schenken.

Het Europese kantoor van OKX is gevestigd in Malta en is geregistreerd als crypto service provider bij de DNB. De beurs verwerkt dagelijks handelsvolumes van meerdere miljarden dollars, waardoor het een van de grootste crypto-beurzen ter wereld is.

Sinds midden 2024 is OKX weer actief in Nederland, nadat het succesvol een vergunning heeft verkregen van De Nederlandsche Bank (DNB).

Deze hernieuwde aanwezigheid op de Nederlandse markt onderstreept de toewijding van OKX om te voldoen aan de lokale regelgeving en gebruikers een veilige en betrouwbare handelsomgeving te bieden.

Dankzij deze licentie kunnen Nederlandse gebruikers nu profiteren van de uitgebreide diensten en producten van OKX, waaronder spot trading, staking en meer.

Maak nu een
account aan en Ontvang €50 Bonus*

Maak nu een
account aan en Ontvang €50 Bonus*

Waarom OKX?

Als Nederlandse handelaar zijn er meerdere redenen om voor OKX te kiezen. Ten eerste is OKX sinds midden 2024 weer actief in Nederland met een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB), wat de betrouwbaarheid en veiligheid van het platform garandeert. Het platform biedt een breed scala aan meer dan 150 cryptocurrencies, waaronder populaire munten zoals Bitcoin en Ethereum. Daarnaast geeft hun Web3 Wallet toegang tot het handelen van meer dan 200.000 tokens

OKX staat bekend om zijn lage transactiekosten en biedt gevorderde handelaren extra voordelen via OKX Pro. Daarnaast toont het platform met zijn proof-of-reserve systeem aan dat het over voldoende reserves beschikt om de activa van zijn klanten te dekken.

Het gebruiksgemak wordt verder vergroot door gratis iDEAL- en SEPA-stortingen en -opnames, zodat je eenvoudig geld kunt overmaken zonder extra kosten. Voor Nederlandse gebruikers is er klantenservice in het Nederlands beschikbaar, evenals diverse educatieve bronnen om je handelsactiviteiten te ondersteunen.

Tot slot is OKX de voorkeursbeurs voor europaren, met het breedste scala aan zeer liquide euro-handelsparen, waardoor het een uitstekende keuze is voor handelaren die met de euro willen handelen.

  • Bonus: 50 EUR aan Bitcoin

  • Vertrouwd door 50 miljoen mensen

  • Geregistreerd bij de Nederlandsche Bank

  • Nederlandse klantenservice

  • Proof-of-Reserve

  • Gebruiksvriendelijk

  • Gratis iDEAL & SEPA-stortingen en opnames

Aanbod OKX

OKX biedt een breed scala aan cryptocurrencies aan, met meer dan 150 verschillende opties voor investeerders. Dit varieert van bekende cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum tot kleinere, minder bekende altcoins.

Deze diversiteit maakt OKX aantrekkelijk voor een breed scala aan gebruikers, van beginners tot ervaren handelaars die op zoek zijn naar unieke investeringsmogelijkheden. Het uitgebreide aanbod benadrukt hoe OKX iedereen wil ondersteunen, ongeacht hun ervaring of interesse in crypto.

Daarnaast is het platform vooruitstrevend in het omarmen van de nieuwste trends binnen de cryptowereld. OKX voegt regelmatig nieuwe, veelbelovende cryptomunten toe, inclusief stablecoins en tokens uit opkomende sectoren zoals DeFi en NFT’s. Hierdoor hebben gebruikers toegang tot een groot en actueel aanbod dat meegroeit met de markt.

Begin met handelen Begin vandaag en krijg €50 gratis*

Veiligheid OKX

Veiligheid staat centraal bij OKX, wat het tot een vertrouwde keuze maakt voor het verhandelen van cryptocurrencies.

Het platform voert periodiek een Proof of Reserves (PoR) audit uit, waarbij de activa worden gecontroleerd om te verzekeren dat ze voldoende reserves hebben om alle gebruikersdeposito’s te dekken. Dit vergroot de transparantie en het vertrouwen van gebruikers, die zelf kunnen verifiëren dat hun tokens veilig zijn opgeslagen.

  • Proof of Reserve

    OKX hanteert een Proof of Reserve (PoR) systeem om transparantie en vertrouwen te waarborgen. Dit systeem toont aan dat de exchange voldoende activa heeft om alle gebruikersdeposito’s te dekken. OKX houdt een reserve ratio van meer dan 100% voor populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum. Elke maand publiceert OKX gedetailleerde PoR-rapporten, waarmee gebruikers de solvabiliteit van de exchange kunnen verifiëren.

  • Geavanceerde Beveiligingstechnologieën

    OKX maakt gebruik van Zero-Knowledge Scalable Transparent Argument of Knowledge (zk-STARK) technologie om de activa onafhankelijk te verifiëren zonder de privacy van gebruikers te schenden. Dit helpt om kwetsbaarheden in de beveiliging te minimaliseren en gegevensintegriteit te waarborgen​.

  • Cold storage

    OKX slaat een groot deel van de gebruikersfondsen op in cold storage, wat inhoudt dat deze fondsen offline worden bewaard en daardoor niet toegankelijk zijn voor hackers. Dit vermindert het risico op cyberaanvallen aanzienlijk, aangezien offline opslag niet via internet kan worden benaderd.

  • Regelmatige Veiligheidsaudits

    Het platform ondergaat regelmatig veiligheidsaudits en penetratietests uitgevoerd door interne teams en externe beveiligingsbedrijven om zwakke punten in het systeem te identificeren en te verhelpen​.

Veiligheid OKX

Veiligheid staat centraal bij OKX, wat het tot een vertrouwde keuze maakt voor het verhandelen van cryptocurrencies. Het platform voert periodiek een Proof of Reserves (PoR) audit uit, waarbij de activa worden gecontroleerd om te verzekeren dat ze voldoende reserves hebben om alle gebruikersdeposito’s te dekken. Dit vergroot de transparantie en het vertrouwen van gebruikers, die zelf kunnen verifiëren dat hun tokens veilig zijn opgeslagen.

OKX maakt gebruik van geavanceerde beveiligingstechnieken zoals Zero-Knowledge Scalable Transparent Argument of Knowledge (zk-STARK) technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om de activa onafhankelijk te verifiëren zonder de privacy van gebruikers te schenden, waardoor kwetsbaarheden in de beveiliging worden geminimaliseerd en de gegevensintegriteit wordt gewaarborgd.

Naast deze maatregelen, voert OKX strikte compliance procedures uit om te voldoen aan internationale regelgeving, waaronder KYC (Know Your Customer) en AML (Anti-Money Laundering) beleid. Dit verzekert gebruikers van een veilige handelsomgeving, waar integriteit en transparantie voorop staan.

Daarnaast slaat OKX een groot deel van de gebruikersfondsen op in cold storage. Dit betekent dat deze fondsen offline worden bewaard in beveiligde faciliteiten die onder constante bewaking staan. Offline opslag vermindert het risico op cyberaanvallen aanzienlijk, aangezien de fondsen niet via internet kunnen worden benaderd.

Het platform ondergaat ook regelmatige veiligheidsaudits en penetratietests die worden uitgevoerd door interne teams en externe beveiligingsbedrijven. Deze audits helpen zwakke punten in het systeem te identificeren en te verhelpen, wat bijdraagt aan de algehele veiligheid van het platform.

Dankzij deze uitgebreide veiligheidsmaatregelen biedt OKX een robuust en betrouwbaar platform voor de handel in digitale valuta.

Maak nu een
account aan en
Ontvang €50 Bonus*

Handelskosten

De handelskosten op OKX zijn relatief laag in vergelijking met andere crypto beurzen in Nederland. Bij andere Nederlandse crypto exchanges en brokers betaal je al snel tussen de 1% en 3% aan fees.

De hoogte van de fee die je betaalt, is afhankelijk van de hoeveelheid activa die je bezit of je 30-daagse handelsvolume.

Bij lage handelsvolumes bedragen de kosten op OKX slechts 0,14% voor maker fee en 0,23% voor taker fee.

Als je veel crypto in bezit hebt of een grote handelaar bent, kun je profiteren van nog lagere tarieven. In de tabel hiernaast kun je zien hoeveel fee je dan betaalt.

Activa (of)Handelsvolume 30 dagenMaker feeTaker fee
€0 – 20.000€0 – 100.0000,140%0,230%
€20.001 – 25.000€100.001 – 250.0000,090%0,180%
€25.001 – 50.000€250.001 – 500.0000,070%0,140%
€50.001 – 250.000€500.001 – 2.500.0000,050%0,090%
€250.001 – 500.000€2.500.001 – 5.000.0000,040%0,080%
€500.001 – 1.000.000€5.000.001 – 10.000.0000,000%0,070%
€1.000.001 – 2.000.000€10.000.001 – 20.000.000-0,005%0,050%
€2.000.001 – 5.000.000€20.000.001 – 50.000.000-0,010%0,040%
€5.000.001+€50.000.001+-0,010%0,030%

Als je veel crypto in bezit hebt of een grote handelaar bent, kun je profiteren van nog lagere tarieven. In de tabel hiernaast kun je zien hoeveel fee je dan betaalt.

BetaalethodeVerwerkingstijdStortingskosten
iDealBijna directGratis
SEPA/SEPA
Instant (Plaid)
0-3 werkdagen
of direct
Gratis
SEPA (Bank Frick)0-3 werkdagenGratis
SEPA/SEPA Instant
(Banking Circle)
0-3 werkdagen
of direct
Gratis
SEPA / SEPA
Instant (Clearjunction)
0-3 werkdagen
of direct
Gratis
SWIFT (Bank Frick)1-5 werkdagen3 EUR
SWIFT (Etana Custody)0,03%2-5 werkdagen
of direct0,03%
Gratis

Betaalmethoden

Bij OKX kun je verschillende betaalmethodes gebruiken om geld te storten. Voor Nederlanders is het belangrijk om te weten dat je met iDEAL en SEPA kosteloos kunt betalen, waarbij de stortingen direct of binnen 0-3 dagen worden verwerkt.

Wereldwijde stortingen kunnen via SWIFT worden gedaan, met verschillende minimum stortingsbedragen en verwerkingstijden van 1-5 werkdagen.

On-chain Earn

OKX biedt een uitgebreide mogelijkheid voor gebruikers om hun cryptomunten te staken via de functie ‘On-chain Earn’.

OKX heeft een van de grootste selecties voor staking, met rendementen tot wel 40,9% per jaar.

Met deze functie kunnen OKX-gebruikers beloningen ontvangen op basis van de specifieke cryptocurrency die ze staken. Dit biedt een aantrekkelijke manier om passief inkomen te genereren zonder de noodzaak van actieve handel of extra beheer.

OKX combineert gemak, flexibiliteit en het potentieel voor hoge rendementen, waardoor het een uitstekende optie is voor iedereen die geïnteresseerd is in het passief genereren van inkomsten uit hun cryptocurrency-beleggingen.

Begin met handelen Begin vandaag en krijg €50 gratis*

De voordelen van On-chain Earn

Staken op OKX biedt diverse voordelen die het aantrekkelijk maken voor beleggers. Hier zijn de belangrijkste voordelen samengevat:


  • Hoge rendementen: Staking bij OKX biedt een van de hoogste rendementen van alle crypto exchanges. Dit komt doordat OKX zelf geen winst neemt op de staking-beloningen en alles doorgeeft aan de gebruikers. Hierdoor kunnen stakers genieten van maximale opbrengsten op hun gestakte cryptomunten
  • Gebruiksvriendelijke interface: OKX biedt een gebruiksvriendelijke interface voor staking, waarmee gebruikers eenvoudig kunnen selecteren welke activa ze willen staken en de verwachte beloningen kunnen bekijken.
  • Groot aanbod: OKX ondersteunt het staken van een breed scala aan cryptocurrencies, waaronder populaire opties zoals Ethereum (ETH), Polkadot (DOT), Cardano (ADA), en meer. Daarnaast is OKX een van de weinige beurzen die hoge rendementen biedt op stablecoins, zoals 6,13% op USDT en 4,58% tot 12,63% op USDC. Hierdoor kunnen gebruikers niet alleen profiteren van het staken van volatiele activa, maar ook aantrekkelijke opbrengsten behalen op stabiele munten

Handelen met OKX Advanced

OKX biedt twee verschillende opties voor handelaren. Ze hebben een ‘Simpele’ versie van hun exchange, waar je met slechts een paar klikken crypto kunt kopen, verkopen of verhandelen. Daarnaast bieden ze een geavanceerde versie van hun crypto beurs aan, die uitgebreidere functies biedt, zodat je als een pro kunt handelen. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreid orderboek, een duidelijke candle-stick grafiek met indicatoren en nog veel meer. 

Zo kun je op de geavanceerde versie ook de volgende orders gebruiken: 


De combinatie van een intuïtieve lay-out met krachtige tools verzekert dat OKX tegemoetkomt aan de behoeften van zowel nieuwkomers in de cryptowereld als de meer veeleisende professionele traders.

  • Limit order
    Koop of verkoop tegen een gespecificeerde prijs.
  • Markt order
    Koop of verkoop direct tegen de beste prijs in de huidige markt.
  • TP/SL
    Plaats automatisch een order wanneer de marktprijs het doelprijsniveau bereikt.
  • Geavanceerde limietorder
    Plaats een limietorder met aanvullende voorwaarden: alleen posten, volledig of annuleren, of direct annuleren.
  • Triailing stop
    Plaats automatisch een marktorder wanneer de marktprijs het vooraf bepaalde punt bereikt.
  • Trigger
    Plaats een limiet- of marktorder wanneer je doelprijs is bereikt.
okx advanced test

Web3 Wallet

OKX biedt niet alleen een uitgebreid handelsplatform voor cryptocurrencies, maar heeft ook een Web 3-wallet geïntegreerd in hun diensten. Deze Web 3-wallet stelt gebruikers in staat om op een veilige en gedecentraliseerde manier digitale activa te beheren en te verhandelen. Met de OKX Web 3-wallet kunnen gebruikers eenvoudig verbinding maken met verschillende gedecentraliseerde applicaties (dApps), deelnemen aan DeFi-projecten, en NFT’s beheren. Belangrijke functies van de OKX Web 3-wallet zijn:

  • Traden: Verhandel verschillende cryptocurrencies rechtstreeks vanuit je wallet.
  • Staken: Zet je crypto-activa vast om beloningen te verdienen.
  • Swappen: Wissel eenvoudig tussen verschillende digitale activa.
  • NFT’s minten en verkopen: Creëer en verkoop je eigen NFT’s.

Al deze functies worden ondersteund terwijl gebruikers de volledige controle over hun sleutels behouden, wat zorgt voor meer privacy, veiligheid en autonomie bij het beheren van digitale activa.

Begin met handelen

Crypto kopen op OKX

Voor Nederlandse investeerders die de cryptomarkt willen betreden, biedt OKX een veilig en betrouwbaar platform. OKX combineert gebruiksvriendelijkheid met lage fees en staat wereldwijd bekend om zijn betrouwbaarheid. Het platform biedt ook aantrekkelijke staking-vergoedingen via de functie ‘On-chain Earn’, waarmee gebruikers een mooi passief inkomen kunnen verdienen op hun crypto’s. Daarnaast beschikt OKX over diepe liquiditeit, waardoor grote orders zonder significante prijsbewegingen kunnen worden uitgevoerd, en hoge snelheidslimieten voor snelle en efficiënte transacties.

OKX is bovendien een van de weinige exchanges die een Proof-Of-Reserve heeft, wat aantoont dat de crypto beurs genoeg tegoeden heeft om alle klanttegoeden te dekken. Dit onderstreept de betrouwbaarheid van het platform. Vanaf de tweede helft van dit jaar heeft OKX een vergunning van de DNB, wat betekent dat je als Nederlander veilig en vertrouwd kunt handelen op OKX.

Deze combinatie van een groot aanbod, lage fees en goede gebruiksvriendelijkheid maakt OKX een ideale keuze voor zowel beginners als ervaren handelaren. Start vandaag nog met OKX en ervaar de voordelen van een geweldige crypto beurs.

* Let op, er zijn bepaalde voorwaarden van toepassing op de exclusieve actie

Maak nu een
account aan en
Ontvang €50 Bonus*

Begin met handelen

In samenwerking met Newsbit presenteert OKX nu een unieke welkomstaanbieding voor nieuwe gebruikers. Door je account te registreren via de speciale link, ontvang je een gratis welkomstbonus van 50 euro. Deze promotie maakt het eenvoudiger dan ooit om met crypto-investeringen te beginnen.

Of je nu geïnteresseerd bent in Bitcoin, Ethereum of een van de vele andere digitale valuta, OKX biedt een veilige, kosteneffectieve en gebruiksvriendelijke omgeving voor al je crypto-transacties. Meld je vandaag nog aan en start met het ontdekken van de veelzijdige wereld van cryptocurrency, ondersteund door de betrouwbaarheid en veiligheid van OKX. Ervaar zelf waarom OKX de ideale keuze is voor Nederlandse investeerders die willen beginnen met crypto.

* Let op, er zijn bepaalde voorwaarden van toepassing op deze actie

  • Vergunning De Nederlandsche Bank

  • Lage fees

  • Nederlandse klantenservice

Maak nu een
account aan en
Ontvang €50 bonus*

Begin met handelen