Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Korea en VS gaan onderzoeksgegevens over Terra delen

Korea en de Verenigde Staten zijn overeengekomen om hun onderzoeksgegevens te delen over lopende crypto-gerelateerde zaken, waaronder Terra.

Samenwerking bij crypto-gerelateerde misdaden

De Zuid-Koreaanse minister van Justitie, Han Dong-hoon, was onlangs in New York om verschillende manieren te bespreken waarop de twee landen kunnen samenwerken bij onderzoeken die verband houden met financiële misdaden. Het gaat met name om crypto-gerelateerde misdaden.

Hoon had dinsdag een ontmoeting met de mede-chef van de Securities and Commodities Task Force, Andrea M. Griswold. Ook Scott Hartman was erbij, hoofd van de Securities and Commodities Fraud Task Force.

De twee partijen bespraken manieren om informatie uit te wisselen en de samenwerking te versterken. Dit zorgt voor tijdige actie tegen het toenemende aantal effectenfraude, meldde de publicatie. De twee partijen zijn naar verluidt overeengekomen om hun laatste onderzoeksgegevens rond Terra te delen.

De crash van het Terra-ecosysteem van $40 miljard heeft juridische onderzoeken opgeroepen in beide landen. De VS hebben onlangs een nieuw onderzoek geopend tegen Terra mede-oprichter Do Kwon. De Zuid-Koreaanse aanklagers onderzoeken verschillende aanklachten. Hieronder vallen fraude, marktmanipulatie en belastingontduiking.

Financiële misdaden steeds complexer

De samenwerking tussen de twee naties zou de eerste van vele kunnen zijn. Crypto-gerelateerde misdaden zijn de laatste tijd populair geworden bij regelgevers.

Zuid-Korea is naar voren gekomen als een van de meest strikte landen als het gaat om crypto-regelgeving. De situatie rondom Terra heeft Koreaanse wetgevers er ook toe aangezet een nieuwe crypto-toezichtscommissie te vormen. Deze beoordeelt nieuwe cryptoprojecten die op crypto-exchanges worden vermeld.

Door het ontbreken van duidelijke crypto-regelgeving wordt het opsporen en vervolgen van deze misdrijven, die vaak gepaard gaan met grensoverschrijdende transacties en witwassen, steeds moeilijker en complexer.

Zo betaalde De Universiteit van Maastricht in 2019 200.000 in Bitcoin als losgeld. De onderzoekers slaagden er in eerste instantie in om één wallet naar Oekraïne te traceren. Uiteindelijk duurde het bijna drie jaar om het geld terug te krijgen.

Altcoin nieuws

Do Kwon’s eerste interview sinds de ondergang van Terra Do Kwon’s eerste interview sinds de ondergang van Terra
Ethereum Classic koers stijgt naar hoogste punt in 4 maanden tijd Ethereum Classic koers stijgt naar hoogste punt in 4 maanden tijd
37.000 decentrale applicaties op Polygon, stijging van 400% in 2022 37.000 decentrale applicaties op Polygon, stijging van 400% in 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten