Kraken Crypto Exchange
Exchange

Kraken sluit zijn kantoren in Abu Dhabi

De Amerikaanse cryptocurrency exchange Kraken sluit zijn kantoren in Abu Dhabi nog geen 12 maanden nadat het zijn goedkeuring ontving van de regelgevende instanties om in de regio te mogen opereren.

Kantoren gesloten en medewerkers ontslagen

Kraken heeft volgens een rapport van Bloomberg op 2 februari zijn kantoren in Abu Dhabi gesloten en ontslagen ongeveer 8 medewerkers die zich richtten op het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De crypto-exchange had sinds april 2022 een vergunning om diensten aan te bieden in Abu Dhabi, maar besloot deze activiteiten stop te zetten na een herziening van haar ‘business lines’.

Een woordvoerder bevestigde de sluiting en zei dat de ondersteuning voor de Dirham is opgeschort. Bestaande gebruikers kunnen echter wel nog steeds toegang krijgen tot andere fiat-valuta’s. Er zullen ook meerdere werknemers in het gebied actief blijven.

Onderdeel van grotere ontslagronde

De sluiting van de kantoren in Abu Dhabi is onderdeel van een grotere ontslagronde, waarin in totaal ongeveer 30% van Kraken’s personeelsbestand wordt ingekrompen. Ook Kraken heeft namelijk last van de crypto-winter, waarin ze nu een poging doen om hem als bedrijf zijnde te overleven.

Jesse Powell, de mede-oprichter van Kraken, benoemde de ontslagen eerder al als een terugkeer naar de grootte van de crypto-exchange in 2021, toen ze snel groeide. Powell aankondigde in september zijn afscheid als CEO, maar hij zal blijven dienen als voorzitter van de Raad van Bestuur.

Op 31 januari trok Kraken zich ook terug uit Japan, het 2e vertrek uit de grote Aziatische economie sinds april van 2018. In december verklaarde het bedrijf dat de verhuizing onderdeel was van een herschikking van middelen en verwees naar de “huidige marktomstandigheden in Japan” en een “zwakke cryptomarkt wereldwijd”. Het is nog niet bekend wat de volgende stap van de crypto-exchange zal gaan zijn.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken