Bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin wankelt: Crypto analisten waarschuwen voor flinke correctie

Bitcoin presteerde de afgelopen weken fantastisch, maar is richting het einde van februari in steeds moeilijker vaarwater terechtgekomen. Analisten worden voorzichtig minder bullish en dat voedt de speculatie dat we mogelijk een stevige correctie krijgen in aanloop naar de halving.

Krijgen we binnenkort de traditionele pre-halving top voor de Bitcoin koers?

Alle ogen op de maandsluiting

Na de afgelopen weeksluiting blijft Bitcoin in een nauwe range handelen, waar het al sinds de tweede helft van februari in bivakkeert.

De laatste weeksluiting van 51.700 dollar was weinig inspirerend voor de bulls, omdat deze sluiting 450 dollar lager uitkwam dan de vorige. Material Indicators is in ieder geval duidelijk.

“Dat is een rode weeksluiting voor Bitcoin, met een nieuw signaal voor een neerwaartse trend”, aldus de analist.

Dat signaal is “voorlopig” totdat de volgende weeksluiting wordt bevestigd, zo laat Material Indicators weten. “We hebben echter nog wat wildcards in de vorm van macro-economische data en de maandsluiting”, zo gaat de analist verder.

Niet iedereen is negatief

Overigens is niet iedereen plotseling negatief over de Bitcoin koers, omdat we een mindere periode achter de rug hebben. Onder het leger van positieve analisten bevindt zich ook Bitcoin Munger.

“De steun op 50.000 dollar lijkt zo sterk als een steen. Marktmakers lijken zich nu te richten op de shorts rond de 53.000 dollar. Bitcoin bears gaan in de problemen komen deze week. De weg naar 60.000 dollar ligt op de horizon”, aldus de analist.

Verder krijgen we op donderdag belangrijke macro-economische data in de vorm van de PCE prijsindex. Dit is de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank.

Zodoende kan de uitkomst van de PCE inflatie in de Verenigde Staten weleens voor volatiliteit zorgen op de markt. Zeker omdat die data op dezelfde dag valt als de sluiting van de maand februari.

Wat denk jij? Gaat Bitcoin deze week zijn positieve momentum herpakken?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Het El Salvador Hilton hotel wordt gefinancierd via Bitcoin’s Liquid Network
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging