Bitcoin green, Bitcoin stijgt
Bitcoin

Crypto Analist: Dit is de Laatste crash Bitcoin koers voor de Nieuwe Bullrun

De geschiedenis suggereert dat de huidige crash van Bitcoin weleens de laatste kan zijn voordat het aan een nieuwe bullrun begint, zo stelt de populaire analist TechDev. Volgens de pseudonieme analist moet de daling naar 25.000 dollar als een springveer fungeren voor Bitcoin de komende maanden.

Bullmarkt voor Bitcoin?

TechDev staat erom bekend dat hij zich baseert op de wereldwijde liquiditeitscycli, die hij afbeeld door Chinese staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar (CN10Y) af te zetten tegen de Amerikaanse dollar index (DXY). In zijn grafiek lijkt TechDev de True Strength Indicator (TSI) te gebruiken om het momentum van de CN10Y versus de DXY te meten.

De grafiek van de analist suggereert dat de TSI een bullish signaal afgeeft. Precies dat signaal zagen we ook bij vorige bullmarkten.

Verder baseert TechDev zijn analyses op de supertrend-indicator, die signalen genereert als de koers vorige openings- of sluitniveaus breekt gedurende een gegeven periode.

In een optimaal scenario zou de Bitcoin koers volgens hem in twee maanden opstijgen tot 50.000 dollar, voordat we een test van de 30.000 dollar aangaan, om vervolgens aan een parabolische rally te beginnen.

Herhaling van 2016 voor Bitcoin

Verder maakt TechDev een vergelijking tussen nu en 2016. Destijds spendeerde Bitcoin ook enkele maanden boven het zogenaamde Gaussian Channel en testte het deze als steunpunt terwijl de koers consolideerde, waarna het aan een opwaartse trend begon.

Op basis van de vergelijking kan Bitcoin het herstel van 2016 weleens herhalen door net boven het Gaussian Channel te consolideren voor een langere periode, voordat de koers richting nieuwe all-time highs gaat.

De Gaussian Channel is een indicator die de trend van een asset probeert te definiëren. “Blijf boven het. Gaussian Channel center”, aldus een duidelijke TechDev.

Op het moment van schrijven krijgt Bitcoin weer wat lucht en handelen we op een koers van 26.096 dollar.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?