Bitcoin Cover
Bitcoin

Crypto analist: ‘Laatste kans om zo goedkoop Bitcoin te kopen’

Als we de populaire analist Rekt Capital mogen geloven, dan hebben investeerders mogelijk nog maar twee weken om Bitcoin tegen “spotprijzen” te kopen, voordat er in februari een rally begint. In een post van 29 januari op Twitter schrijft Rekt Capital dat de koersactie rondom Bitcoin zich meestal in vijf fasen uitspeelt.

Vijf fasen die allemaal te maken hebben met de halving, die voor april 2024 op de planning staat.

Scherpe dip in aanloop naar de halving?

Rekt Capital merkt op dat er tijdens voorgaande halvings vaak sprake was van een scherpe dip in de maanden voor die belangrijke gebeurtenis voor Bitcoin. Daarna begon de Bitcoin koersmachine vaak te draaien en genereerden investeerders fantastische rendementen met de digitale munt.

De halving is het moment waarop de blokbeloning voor miners halveert en daarmee ook de inflatie van Bitcoin, want de blokbeloning is de enige manier waarop er nieuwe munten in omloop komen.

Bitcoin is voor deze halving al door een daling van grofweg 18 procent gegaan in januari. Volgens Rekt Capital is er nu nog een tijdswindow van twee weken waarin Bitcoin nog een significante terugval zou kunnen doormaken.

“Over het algemeen vertegenwoordigen de dalingen tijdens deze periode één van de laatste momenten om voor spotprijzen Bitcoin op te kopen”, aldus Rekt Capital.

Hierna begint Bitcoin vaak aan de “pre-halving rally” fase, die grofweg 60 dagen voor de halvings plaatsvindt.

Nog een koersdip voor Bitcoin?

Opvallend genoeg verwacht Rekt Capital in de weken voor de halving blijkbaar geen koersdaling, terwijl we in 2016 en 2020 gigantische dalingen doormaakte in die periode.

Zo ging de Bitcoin koers in 2016 met 38 procent omlaag en was er in 2020 sprake van een daling van 20 procent.

Na de halving volgt meestal een periode van lange en “saaie” zijwaartse koersactie, waarbij veel investeerders het geduld verliezen en hun Bitcoin verkopen vanwege de teleurstelling over de koersactie na de halving.

Historisch gezien duurt dat volgens Rekt Capital ongeveer 150 dagen. Als laatste moet Bitcoin dan aan de parabolische opwaartse trend beginnen, waarin de digitale munt een nieuwe all-time high neerzet.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Gaat de Bitcoin koers opnieuw instorten?
Noord-Amerika blijft koploper in de globale crypto markt
Historische instroom voor BlackRock’s Bitcoin ETF: bijna $400 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk