Ripple, SEC
Ripple

Laatste kans voor de SEC: Belangrijke Deadline om in beroep te gaan in Ripple-zaak komt snel dichterbij

Begin deze maand werd bekend dat de vier jaar durende rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tot een einde is gekomen.

Rechter Analisa Torres oordeelde dat Ripple een boete van $125 miljoen moet betalen voor het direct verkopen van XRP aan institutionele beleggers. Deze boete valt aanzienlijk lager uit dan de $2 miljard die de SEC aanvankelijk eiste.

Hoewel er nu een definitief vonnis is, heeft de overheidsinstantie nog steeds de mogelijkheid om in beroep te gaan. Of dit daadwerkelijk zal gebeuren, is nog onzeker.

SEC heeft tot 6 oktober om in beroep te gaan

De SEC heeft tot 6 oktober om in beroep te gaan, maar heeft tot nu toe nog geen officiële verklaring afgegeven over haar plannen. Stuart Alderoty, de Chief Legal Officer (CLO) van Ripple, heeft echter zijn vertrouwen uitgesproken dat een beroep weinig kans van slagen heeft. Volgens hem is de kans op een succesvolle herziening door de rechter slechts 10%, gezien de zorgvuldige overwegingen van rechter Torres in deze zaak.

Als rechter Torres besluit een beroep van de SEC toe te staan, kan dit de rechtszaak met jaren verlengen. Dit zou naar verwachting ook een aanzienlijke impact hebben op de koers van XRP, die in het verleden sterk heeft gereageerd op ontwikkelingen rondom deze rechtszaak.

Analisten verwachten mogelijke prijsstijging tot $16

Door de juridische onzekerheid van de afgelopen jaren bevindt XRP zich al meer dan 2.400 dagen in een consolidatieperiode. Dit heeft geleid tot de vorming van een uitzonderlijk grote bull flag op de grafieken, een technisch patroon dat vaak wordt gezien als een indicatie van een sterke opwaartse beweging.

Als de digitale munt een doorbraak weet te realiseren, voorspellen sommige analisten dat de prijs van XRP zou kunnen stijgen tot $16. Dit zou een toename van maar liefst 2.570% betekenen ten opzichte van het huidige niveau.

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien XRP of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13