Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Lange termijn Bitcoin-holders blijven kopen rond de $30K

Bear markten worden vaak gekenmerkt door een capitulatie-moment, waarbij er even geen kopers meer over zijn en de koers een laatste duikvlucht naar de bodem maakt. Volgens een recent rapport van Glassnode zijn de lange termijn Bitcoin-holders op dit moment nog de enige overgebleven kopers in de markt.

Het bijzondere is echter dat ze ondanks de kwakkelende koers vol blijven bijkopen en daarmee Bitcoin overeind lijken te houden. Vooral op de momenten dat de koers onder de 30.000 dollar dook.

Geen nieuwe kopers

We kunnen met een hoge mate van zekerheid zeggen dat de lange termijn Bitcoin-holders verantwoordelijk zijn voor het “stabiel” houden van de koers, omdat er vrij weinig nieuwe Bitcoin-wallets ontstaan met een balans hoger dan nul. In de onderstaande grafiek zie je hoe in de periode van onzekerheid in 2021 hetzelfde gebeurde. De lange termijn Bitcoin-holders blijven rustig doorkopen, terwijl de rest van de markt in angst aan de zijlijn blijft.

Glassnode kwalificeert lange termijn Bitcoin-holders overigens als mensen die hun Bitcoin 155 dagen of langer in eenzelfde wallet hebben staan. Wat je bij dat soort wallets vaak ziet is dat ze een significant kleinere kans hebben om op de korte termijn hun Bitcoin te verkopen dan anderen. De activiteit op de blockchain en op de markt wordt volgens de analyse momenteel grotendeels gedreven door het leger van Bitcoin-hodlers.

Tekenen van zware accumulatie

Hoewel de meeste investeerders momenteel even geen interesse hebben in Bitcoin vanwege de zijwaartse- en neerwaartse prijsactie, zien anderen het juist als een kans. De Glassnode “accumulation trend score” geeft momenteel een score van 0,9 af. Wat betekent dat we in een fase van zware accumulatie zitten. Accumulatie betekent simpelweg dat bepaalde entiteiten momenteel Bitcoin opkopen vanwege de lagere koersen.

Het idee dat Bitcoin zich momenteel in een accumulatie-fase bevindt wordt ook gezien door Ky Young Ju. De CEO van het analysebedrijf CryptoQuant vraagt zich op Twitter zelfs af waarom mensen nu niet kopen.

Interessant is dat het momenteel vooral entiteiten zijn die minder dan 100 Bitcoin bezitten en entiteiten met meer dan 10.000 Bitcoin die zwaar aan het inkopen zijn. Wat bij Glassnode opviel is dat het aantal Bitcoin dat is opgekocht door wallets met minder dan 100 Bitcoin uitkomt op 80.724 Bitcoin. Een getal dat heel dicht ligt bij de 80.081 Bitcoin die door de Luna Foundation Guard is geliquideerd in een poging de UST-stablecoin van de ondergang te redden.

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten