Bitcoin
Bitcoin

Lange-termijn investeerders zijn heel bullish over Bitcoin

Als we de cijfers van het on-chain analyseplatform Glassnode mogen geloven, dan zijn lange-termijn investeerders heel bullish over Bitcoin.

In een nieuwe analyse deelt Glassnode namelijk dat lange-termijn holders (adressen die hun Bitcoin tenminste 155 dagen bezitten) niet geschrokken zijn van de recente volatiliteit van de Bitcoin koers. Integendeel zelfs.

Lange-termijn holders zijn bullish over Bitcoin

Je zou verwachten dat de meeste investeerders een beetje zouden schrikken van de koersactie van Bitcoin, maar niets is minder waar. “Ondanks de uitdagende en grillige marktomstandigheden, blijven lange-termijn investeerders in Bitcoin opmerkelijk standvastig in hun overtuigingen. Er is zelfs bewijs dat ze meer accumuleren dan ooit”, aldus Glassnode.

Glassnode zegt dat de onwil van lange-termijn holders om hun munten te verkopen, ondanks de recente koersval naar 48.000 dollar van begin augustus, een signaal is dat ze de spreekwoordelijke storm doorstaan en nieuwe all-time highs verwachten voor Bitcoin.

In de bovenstaande grafiek van Glassnode zien we die ontwikkeling duidelijk terug. Waar aan het begin van 2024 nog veel Bitcoin werden verkocht door deze investeerders, beginnen ze nu weer te accumuleren.

Dat is iets wat redelijk zeldzaam is voor tijdens een bullrun, al kunnen we ons natuurlijk afvragen in hoeverre er op dit moment nog sprake is van een bullmarkt. Het is alweer even geleden (maart) dat Bitcoin voor het laatst een koersrecord op de borden wist te zetten.

$22 miljard dollar aan Bitcoin

Vanaf juni is er volgens de analisten van Glassnode voor meer dan 22 miljard dollar aan Bitcoin richting de wallets van lange-termijn holders gestroomd. “Dit cohort is nu teruggekeerd naar een preferentie voor HODLen (vasthouden voor het leven), met een totaal volume van 374.000 Bitcoin die over de afgelopen drie maanden de status van lange-termijn holders wisten te vergaren”, aldus Glassnode.

Dat klinkt heel spannend, maar het komt erop neer dat er 374.000 Bitcoin extra in wallets zitten die zich al 155 dagen of langer op hetzelfde adres bevinden. Deze Bitcoin zitten dus vooral in wallets van mensen met weinig tot geen geschiedenis van verkopen.

Daarmee zou je kunnen zeggen dat een redelijk groot deel van de Bitcoin-supply in handen is gekomen van mensen die echt voor de lange termijn in de digitale munt zitten. Vandaar dat Glassnode ze ook lange-termijn holders noemt.

Aan de andere kant is het lichtelijk overdreven om mensen die hun Bitcoin 155 dagen bezitten aan te merken als lange-termijn holders. Je kunt immers niet zeggen dat iemand die ongeveer 5 maanden Bitcoin bezit echt voor de lange termijn in de digitale munt zit, of wel?

Claim jouw €50 Bonus bij OKX – Alleen via Newsbit!

Ben je klaar om de spannende wereld van crypto te betreden en misschien XRP of andere cryptomunten te kopen? Dan is dit het perfecte moment! Dankzij onze exclusieve samenwerking met OKX hebben we een unieke aanbieding voor jou.

Maak vandaag nog een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstbonus van €50.

Mis deze kans niet om jouw crypto-avontuur met een vliegende start te beginnen. Klik nu, claim je bonus, en begin met handelen!

Let op: Er zijn voorwaarden van toepassing.

Bitcoin nieuws

Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Kevin Svenson: Bitcoin op het punt van explosieve stijging naar nieuwe all-time high
Analist: Cryptomarkt is klaar om uit bearish-fase te breken
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13