Bitcoin (BTC) Lightning Network
Bitcoin

Lightning Labs lanceert oplossing voor BRC-20 probleem

Het is je vast niet ontgaan dat het sinds kort mogelijk is om tokens te lanceren op de blockchain van Bitcoin. Dat kan in de vorm van zogenaamde BRC-20 tokens op het Bitcoin Ordinals protocol. Het probleem is dat die tokens grote delen van de blokruimte op het netwerk innemen en dat daardoor de transactiekosten behoorlijk gestegen zijn.

Lightning Labs heeft daar nu een oplossing voor en lanceert een meer efficiënte manier om nieuwe tokens op de blockchain te publiceren.

Kritiek op bestaande oplossingen

In een blogpost van 16 mei is Lighting Labs kritisch op de huidige methoden waarop het mogelijk is om assets op de Bitcoin blockchain te publiceren. Het bedrijf noemt deze methoden “behoorlijk inefficiënt” en wijst daarbij naar protocollen die data direct op de blockchain van Bitcoin schrijven.

Nu lanceert Lightning Labs zelf de nieuwste versie van Taproot Assets, een schaalbaar protocol om assets te lanceren op Bitcoin en het Lightning Network. Met deze versie van de software kunnen ontwikkelaars in principe een digitale versie van de Amerikaanse dollar creëren op Bitcoin.

Het protocol is ontworpen om zoveel mogelijk buiten de normale blockchain te werken en het meeste werk op het Lightning Network te verrichten. Dat is de tweede laag op Bitcoin die het hoofdnetwerk schaalbaarder moet maken.

BRC-20 assets op Lightning

Het duurt als het goed is niet lang meer voordat gebruikers van het Taproot Assets Protocol hun BRC-20 assets kunnen integreren in het Lightning Network met wallets, exchanges en bijvoorbeeld webwinkels. Domo, de ontwikkelaar van de BRC-20 tokenstandaard, noemde het Taproot Assets Protocol al een “veel betere” oplossing voor het creëren van nieuwe assets op Bitcoin.

De overgrote meerderheid van alle BRC-20 tokens is tot nu toe echter ontwikkeld met Bitcoin Ordinals. Wat een minder efficiënte manier is om tokens te creëren en die het niet mogelijk maakt om de assets vervolgens op het Lightning Network te verhandelen.

Het Taproot Assets Protocol is de nieuwe merknaam van wat oorspronkelijk “Taro” was. Lightning Labs was gedwongen de naam te veranderen, omdat het werd aangeklaagd door een ander blockchain-bedrijf genaamd Tari Labs op 8 december van het afgelopen jaar.

Bitcoin nieuws

Trump: Ik steun crypto, Biden begrijpt het niet
Zwakke Japanse yen is ‘drama’ voor VS en bullish voor Bitcoin?
Standard Chartered: Overwinning Donald Trump goed voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC