Litecoin

Litecoin Hashrate blijft Crashen na Halving

Sinds de Litecoin halving, die op 5 augustus werd doorgevoerd, hebben we de LTC hashrate met meer dan 60% zien dalen. Kan Litecoin hier nog boven op komen?


Hashrate daalt met meer dan 60%

Op het moment van schrijven ligt de Litecoin hashrate rond de 202.8 TH/s. De dag voor de halving lag deze hashrate nog rond de 480.7 TH/s. Dat betekent dus dat de LTC hashrate met meer dan 60 procent is gedaald.

 
Bron: Bitinfocharts

De hash rate verwijst naar de totale rekenkracht die gebruikt wordt bij het valideren van transacties op de Litecoin blockchain. Hoe hoger de hash rate, des te beter het netwerk beveiligd is.

De hashrate wordt vaak gebruikt om te meten hoeveel concurrentie er is tussen de miners. Doordat de uitbetaling per blok verlaagd is, hebben miners de munt massaal links laten liggen. Het is minder rendabel om Litecoin te minen, wat leidt tot een verbluffende afname van de hashrate.

De miners strijden dus om blokbeloningen, maar ze zijn ook verantwoordelijk voor het handhaven van een sterke en veilige blockchain. Door de dalende hashrate van Litecoin twijfelen investeerders aan de beveiliging van de munt. Als deze hash rate nog verder blijft afnemen wordt het netwerk vatbaar voor hacks en ander soort aanvallen.

Sommige analisten vertellen dat Litecoin echt in de problemen zit. Ze vertellen dat de munt een zogenaamde ‘Death Spiral’ in is gegaan, waarbij miners niet langer in staat zijn winst te generen door LTC te minen.

De oprichter van Litecoin, genaamd Charlie Lee, voorspelde al dat de halvering een schok zou zijn voor miners. Hij zei hierover het volgende:

“Wanneer de mine beloningen gehalveerd worden zullen sommige miners niet meer winstgevend zijn. Deze machines zullen dan ook stoppen met minen. Als een groot percentage van deze miners stopt zullen blocks langzamer worden.