Litecoin Nieuws

Litecoin oprichter voorspelt enorme prijsstijging na LTC halving

Litecoin-oprichter Charlie Lee besprak dinsdag voor het eerst de Litecoin koers, met het oog op de naderende halvering. Hij verwacht een stijging van minstens 10% in de LTC-waarde ten opzichte van BTC.

Litecoin-oprichter Charlie Lee voorziet grote prijsstijging

Op 2 mei bracht Litecoin-oprichter Charlie Lee zijn LTC-prijsdoel naar buiten via een tweet, wat tot verbazing leidde binnen de Litecoin-gemeenschap, aangezien het zijn eerste Litecoin-prijsvoorspelling was op Twitter.

Momenteel is één Litecoin iets meer dan 1% van de waarde van één Bitcoin. Hoewel Lee van mening is dat de huidige marktwaardering enigszins accuraat is, ziet hij toch veel groeipotentieel in Litecoin. LTC biedt voordelen zoals een verhoogde transactiesnelheid, verbeterde schaalbaarheid met behulp van extensieblokken en een betere privacy door MWEB.

Lee voorspelt een aanzienlijke stijging van de Litecoin-koers ten opzichte van Bitcoin na de halvering begin augustus. De huidige LTC/BTC-prijs wordt verhandeld op 0,003. Tijdens de aanstaande bullmarkt zou de LTC/BTC-prijs echter kunnen oplopen tot 0,0125, wat gelijk staat aan 5% van de Bitcoin marketcap. Lee ziet zelfs potentieel voor een stijging naar 0,025, wat overeenkomt met 10% van de Bitcoin marketcap. Als dit scenario zich voltrekt, zou het een aanzienlijke prijsstijging betekenen.

Het valt niet te ontkennen dat Litecoin waardevol is. Als munteenheid biedt het lage transactiekosten, is het protocol compatibel met Bitcoin, wordt het beschermd door een eigen reeks ASIC-miners, kent het een eerlijke lancering en heeft het een ononderbroken geschiedenis van 11,5 jaar.

– Charlie Lee

Wanneer is de Litecoin halving?

De halvering van Litecoin wordt verwacht op 2 augustus om 22:34 (Nederlandse tijd). Momenteel bedraagt de LTC-blockbeloning 12,5 munten per blok en zal na de halvering dalen tot 6,25 munten per blok.

Terwijl de cryptomarkt zich opmaakt voor de aanstaande Litecoin-halvering en handelaren de rentebeslissing van de Fed in de gaten houden, blijft het potentieel van Litecoin groeien. De voordelen van de munt, zoals lage transactiekosten, protocolcompatibiliteit met Bitcoin en verbeterde privacy, maken het een aantrekkelijke keuze voor investeerders en gebruikers. Het blijft spannend om te zien hoe de Litecoin-koers zich zal ontwikkelen na de halvering en in de toekomstige bullmarkten.

Litecoin nieuws

Waarom kan Litecoin niet profiteren van de halving-hype?
Institutionele beleggers focussen zich op Litecoin en Avalanche
Litecoin toont grootste groei in 12 jaar tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren