Litecoin, LTC
Litecoin

Litecoin ziet indrukwekkende stijging in transactievolume

In de afgelopen week heeft Litecoin (LTC) een opmerkelijke toename in het transactievolume laten zien. Volgens een post van Jay Milla, marketingdirecteur van de Litecoin Foundation, is het volume gestegen naar het hoogste niveau sinds mei 2023.

In totaal werd er binnen een week 512,8 miljoen LTC verplaatst, met een waarde van bijna $35,4 miljard. Dit betekent dat er dagelijks gemiddeld meer dan $5 miljard aan Litecoin-transacties plaatsvond.

Een hoog transactievolume op de blockchain duidt doorgaans op een toename van gebruikersactiviteit, wat vaak gepaard gaat met meer volatiliteit in de koers van de cryptocurrency. Deze volatiliteit kan zowel positieve als negatieve prijsbewegingen veroorzaken. Uit de prijsgrafiek van Litecoin blijkt dat de koers sinds 20 oktober een scherpe daling van bijna 9,3% heeft doorgemaakt.

Organische netwerkactiviteit

Wat positief opvalt, is dat de toename in netwerkactiviteit geen tijdelijke hype lijkt te zijn, maar eerder wijst op organische groei binnen het netwerk. Litecoin staat al lang bekend om zijn snelle en goedkope transacties, waardoor het vaak wordt aangeduid als het “digitale zilver” naast Bitcoin (BTC). De schaalbaarheid en efficiëntie van het netwerk trekken waarschijnlijk nieuwe gebruikers aan, wat bijdraagt aan deze groei.

Geruchten over Litecoin ETF

Een andere belangrijke ontwikkeling voor LTC-beleggers zijn de geruchten over de lancering van een Amerikaanse Spot exchange-traded fund (ETF) voor Litecoin. Dit nieuws volgt op het succes van de Spot Bitcoin ETF’s en de recente introductie van Ethereum (ETH) fondsen. De vermogensbeheerder Canary Capital zit achter de aanvraag van deze ETF. Het bedrijf heeft onlangs een S-1-registratie ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC), wat een belangrijke stap is richting goedkeuring.

Canary Capital benadrukt de unieke investeringskansen die Litecoin biedt. De cryptocurrency heeft een indrukwekkende uptime van 100% sinds de lancering in 2011. Deze betrouwbaarheid, gecombineerd met Litecoins rol in het dagelijkse betalingsverkeer, mede dankzij de samenwerking met BitPay, maakt het volgens Canary Capital een aantrekkelijke optie voor beleggers.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en ontvang een €10 bonus

 
Maak een account aan bij Bitvavo. Stort €10 en krijg een bonus van €10 helemaal gratis. Je betaalt de eerste 7 dagen geen handelskosten over de eerste €10.000 aan transacties. Begin nu!
 

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Litecoin nieuws

Canary Capital zet stappen richting eerste spot Litecoin ETF in de VS
Grote toename in cryptobetalingen voor Shiba Inu, Solana en Litecoin
Crypto whales kochten massaal deze altcoins in de tweede week van juli
Meer nieuws

Meest gelezen

Robert Kiyosaki onthult: Dit is de beste investering van nu – en het is niet Bitcoin of goud
Robert Kiyosaki waarschuwt voor gigantische crash: Bitcoin koers kan dalen tot $5000
Elon Musk praat voor het eerst over Ripple (XRP)
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk