Amerika, bitcoin
Bitcoin

Macro-guru: $130 biljoen onderweg naar Bitcoin, goud en aandelen

Macro-econoom Luke Gromen gelooft dat er biljoenen dollars aan kapitaal gaan verdwijnen uit de Amerikaanse obligatiemarkt om richting Bitcoin, goud en aandelen te stromen. In een nieuw interview met Kitco NEWS zegt Gromen dat hij de liquiditeit uit de gigantische Amerikaanse obligatiemarkt ziet verdwijnen.

Extreem bullish voor Bitcoin

Mocht deze theorie van Luke Gromen uitkomen, dan is dat uiteraard extreem bullish voor Bitcoin. Volgens de analist zijn centrale banken over de hele wereld bang om Amerikaanse staatsobligaties te kopen, nadat ze zagen wat er met de reserves van Rusland gebeurde tijdens de oorlog in Oekraïne.

“Obligaties zijn voor centrale banken niet langer risicovrije instrumenten. Als je iets doet wat de Verenigde Staten niet aanstaat, dan zullen ze jouw staatsobligaties afpakken. Dat hebben ze gedaan met Rusland. Dat hebben ze gedaan met anderen”, aldus Luke Gromen.

Wat andere investeerders betreft, verwacht Gromen dat ze uiteindelijk zullen overstappen op goud, Bitcoin en aandelen. Waarom? Omdat hier simpelweg meer te halen valt.

De Amerikaanse overheid kan de rentes niet meer verhogen vanwege de enorme schuldenberg, die op zijn beurt ook de staatobligaties weer onaantrekkelijker maakt, omdat hierdoor meer inflatie dreigt.

Grootste markt op aarde?

Als we de getallen van Luke Gromen mogen geloven, dan is die obligatiemarkt de grootste markt op aarde.

“De obligatiemarkt van 130 biljoen dollar is momenteel de zwakste speler aan de pokertafel en dat gaan ze doorkrijgen. Terwijl ze dat doorkrijgen, gaan zie obligaties verkopen voor iets dat zijn waarde kan vasthouden.

Daarbij komen ze uit bij de Amerikaanse aandelenmarkt, die momenteel 65 biljoen dollar waard is, de 14 biljoen dollar aan goud en de 1,4 biljoen dollar aan Bitcoin”, aldus een optimistische Gromen.

“Dat proces gaat door, totdat het verkopen van obligaties zo extreem wordt, dat de obligatiemarkt niet meer functioneert en de rentes uitkomen op een punt waarop de Amerikaanse overheid zijn schulden niet meer kan betalen. Dat is het moment waarop de Federal Reserve en de overheid moeten ingrijpen en meer geld moeten printen om dat tegen te gaan, wat uiteindelijk ook goud, Bitcoin en aandelen weer ten goede komt”, zo concludeert de macro-expert.

Als Gromen gelijk krijgt, dan ziet het lange-termijn plaatje van Bitcoin er dus nog altijd fantastisch uit op dit moment.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers