Bitcoin opties
Bitcoin

Macro-econoom voorspelt 240% stijging voor Bitcoin koers

Macro-guru Hugh Hendry gelooft dat er een goede kans is dat Bitcoin aan een stijging van 240% begint. Maar hij geeft ook aan klaar te zijn voor een eventuele correctie. In een nieuw interview met journalist David Lin zegt Henry dat hij geen expert is op het gebied van Bitcoin, maar dat hij de digitale munt nog makkelijk 3x over de kop ziet gaan.

Waarom is Hendry bullish over Bitcoin?

Volgens Hendry is zijn positieve verwachting over Bitcoin gebaseerd op de structuur van de markt, die heel bullish is. Toch is het volgens hem ook nog mogelijk dat Bitcoin naar koersen crasht die we in oktober 2023 voor het laatst zagen.

“Als ik naar Bitcoin kijk, dan kan die market cap van 1 biljoen dollar makkelijk naar 3 biljoen dollar stijgen. Dus ik denk dat Bitcoin vanaf hier kan halveren, maar ook verdrievoudigen. De koers kan tenminste naar 200.000 dollar stijgen”, aldus een zeer optimistische Hendry.

Als Bitcoin de daling krijgt waar hij over spreekt, dan staat hij in ieder geval klaar om stevig in te kopen. Uiteindelijk verwacht hij namelijk dat Bitcoin zijn target van 200.000 dollar per munt gaat bereiken.

Op dit moment is daar helaas nog geen sprake van, want de Bitcoin koers bungelt op het niveau van 58.817 dollar. Daarmee staat er voor de afgelopen 24 uur een lichte stijging van 1,11% op de borden. Dat is echter niet voldoende om het bullish sentiment weer helemaal terug te brengen.

Bitcoin naar 30.000 dollar?

Toch ziet Hendry dus ook nog een kans dat Bitcoin vanaf hier naar 30.000 dollar zakt. We kunnen in de financiële markten nu eenmaal niets helemaal uitsluiten. Als we die koersen gaan zien, dan is Hendry in ieder geval klaar om flink in te stappen.

“Als de Bitcoin koers halveert, dan zou ik kopen. Dan zou ik mijn cashreserves gebruiken en Bitcoin kopen op 30.000 dollar. Zoals ik eerder zei: ik denk dat er een redelijke kans is dat Bitcoin binnen afzienbare tijd op 200.000 dollar handelt.”

Veel zal afhangen van de ontwikkeling van de macro-economische situatie, met name in de Verenigde Staten. Voor Bitcoin is het cruciaal dat we geen recessie krijgen, omdat bullmarkten en recessie over het algemeen niet samengaan.

Wat dat betreft kan deze week weleens cruciaal worden. Vanaf woensdag krijgen we namelijk een gigantische bak aan belangrijke data over de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt