bitcoin gold goud
Bitcoin

Macro-investeerder Luke Gromen voorspelt bullmarkt voor Bitcoin en goud

De doorgewinterde macro-investeerder Luke Gromen zegt dat Bitcoin en goud kunnen floreren terwijl de fiscale problemen zich opbouwen binnen de Amerikaanse economie. In een nieuw interview op het Blockworks Macro YouTube-kanaal zegt Gromen dat de Amerikaanse centrale bank zijn strenge beleid uiteindelijk weer moet omdraaien.

Dat zal vervolgens een klimaat creëren waarin assets als goud, olie en Bitcoin kunnen floreren, zo stelt Gromen.

Wanneer begint de bullmarkt voor Bitcoin?

Luke Gromen is niet duidelijk in zijn verhaal als het gaat om de timing, maar dat doet hij waarschijnlijk bewust. Dit soort ontwikkelingen zijn qua timing ook lastig te voorspellen. Veel analisten hadden een jaar geleden verwacht dat de Amerikaanse centrale bank al snel van koers zou moeten wijzigen.

We zitten inmiddels ruim anderhalf jaar in de campagne van renteverhogingen en er bestaat nog steeds een kleine kans dat we in november NOG een renteverhoging krijgen.

Volgens Gromen is het echter een kwestie van tijd voordat centrale banken van koers moeten wijzigen en dat ziet hij als een goede ontwikkeling voor goud, Bitcoin en olie. “Goud en Bitcoin doen het goed als een land fiscale problemen heeft. Als de uitgever van de wereldreservemunt problemen heeft en haar kompanen ook […] dan is dat heel goed voor goud en Bitcoin”, aldus Gromen.

Fiscale problemen zijn problemen met de overheidsbegroting (structurele tekorten, waardoor de schulden opbouwen).

De dollar blijft de baas

Luke Gromen snijdt in de podcast ook het onderwerp BRICS aan. Je hoort steeds vaker dat deze economische alliantie van plan zou zijn om een met de Amerikaanse dollar concurrerende munt te lanceren. De BRICS bestaat uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika.

Verder staan er nog tal van landen op de lijst om zich aan te melden. “Wat Rusland en China doen is simpelweg het bewegen van het systeem naar wat het zou moeten zijn na de Tweede Wereldoorlog. Aan het einde van die oorlog waren er twee keuzes: een neutrale reserve-asset bestaande uit grondstoffen en de Amerikaanse dollar. We zijn voor de laatste gegaan”, aldus Gromen.

Dat is volgens hem de verkeerder keuze geweest, maar een neutrale reserve-asset zou alleen werken als iedereen zich daaraan houdt. Landen die voor een fiat-standaard kiezen zullen het op de korte termijn altijd winnen van landen die voor een harde asset als hun valuta kiezen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers