Bitcoin green, Bitcoin stijgt
Bitcoin

Macro-omstandigheden zijn heel bullish voor de Bitcoin koers

De pseudonieme analist Altcoin Sherpa is plotseling weer bullish over Bitcoin. Ondanks dat de dagelijkse grafiek van de digitale munt op dit moment nog bearish oogt qua structuur. Met name over Q4 2024 is de analist op dit moment positief gestemd als het over Bitcoin gaat.

Bearish structuur op de dagelijkse grafiek

Het blijft echter belangrijk om de bearish structuur op de dagelijkse grafiek in het oogt te houden. Daar zien we dat Bitcoin continu lower lows blijft maken en tegelijkertijd lower highs noteert.

Wat dat betreft is er allesbehalve sprake van een opwaartse trend voor Bitcoin op dit moment.

Dat neemt volgens Altcoin Sherpa niet weg dat de macro-economische omstandigheden op dit moment bullish zijn voor Bitcoin. “Persoonlijk ben ik niet bang. De macro-omstandigheden zijn bullish en de gigantische supply overhang lijkt dat ook voor Q3/Q4. Ik hoop dat we de recente high van 70.000 dollar kunnen doorbreken en een higher low kunnen vormen.

Ik ben bullish over de korte termijn”, aldus de analist over Bitcoin.

De weerstand is uitgeput

Ondertussen zagen we Bitcoin al meerdere malen de weerstand op ongeveer 71.000 dollar testen. Volgens Altcoin Sherpa is het een kwestie van tijd voordat we die horde eindelijk overwinnen.

Hij denkt dat de weerstand op dat niveau is uitgeput momenteel. “De weerstand wordt zwakker naarmate we deze vaker testen. We komen terug voor meer”, zo luidt het oordeel van de optimistische analist.

Als we inzoomen, dan zien we dat Altcoin Sherpa nog een stijging voor Bitcoin voorspelt op basis van een zogenaamde bullish flash op de uurgrafiek. “Expansie aanstaande voor Bitcoin”, aldus Altcoin Sherpa.

Een bullish flag wordt vaak gezien als een continuatiepatroon, wat impliceert dat een asset consolideert en zich opmaakt voor een verse rally. Op het moment van schrijven lijkt daar eventjes geen sprake van, want de Bitcoin koers is aan een verder daling naar het niveau van 62.750 dollar begonnen.

Daarmee staat Bitcoin met 1,79% in het rood over de afgelopen 24 uur en is het belangrijk dat we snel een lokale bodem weten te vinden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

BlackRock: ‘Bitcoin is een unieke diversificator voor portfolio’s’
Bitcoin koers ontploft na renteverlaging, wat verwachten experts nu?
Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins