Bitcoin Crypto
Bitcoin

Madeira kondigt de oprichting aan van een Bitcoin-zakencentrum voor innovatie

In een verrassende aankondiging tijdens een informeel gesprek bij het haardvuur op de tweede dag van Bitcoin Amsterdam 2023, heeft President Miguel Albuquerque van Madeira zijn ambitieuze plannen onthuld om een Bitcoin-zakencentrum op te richten.

Deze strategische zet heeft als voornaamste doel innovatie in de regio te bevorderen en maakt deel uit van de bredere inspanningen om Madeira een belangrijk centrum te maken voor blockchain- en cryptocurrency-ontwikkeling.

Tijdens zijn ontmoeting met Prins Filip van Servië deelde de president zijn visie voor de toekomst van Madeira als een opkomende hub voor digitale valuta en blockchain-technologie.

Aanzienlijke belangstelling

Prins Filip toonde aanzienlijke belangstelling voor het opkomende Bitcoin-zakencentrum en benadrukte de cruciale rol die het zal spelen in technologische ontwikkeling en samenwerkingsverbanden. President Albuquerque onderstreepte de oorsprong van dit initiatief op Madeira en benadrukte de inclusieve mogelijkheden voor samenwerking die het te bieden heeft.

Volgens president Albuquerque begon het concept van het Bitcoin-zakencentrum als een initiatief van een gedreven groep professionals en staat het open voor deelname van eenieder die wil bijdragen. Madeira, als een autonome regio van Portugal, heeft Bitcoin omarmd door beleid te implementeren dat Bitcoin-investeerders vrijstelt van het betalen van persoonlijke inkomstenbelasting in de regio. Deze fiscale voordelen hebben de aantrekkingskracht van Madeira op de bloeiende wereld van digitale valuta versterkt.

Volledige acceptatie van Bitcoin

Prins Filip prees de volledige acceptatie van Bitcoin door Madeira als een vooruitstrevende technologie, en hij vergeleek het met een veilig, open protocol vergelijkbaar met het internet. De Servische prins, een bekende pleitbezorger van Bitcoin en Chief Security Officer (CSO) van 31 januari, zet zich wereldwijd in om wetgevers te overtuigen van de voordelen van de nationale adoptie van Bitcoin.

De president van Madeira benadrukte dat zijn regering de economische focus van de regio verlegt naar technologie, hightechindustrieën, kunstmatige intelligentie en Bitcoin.

Tijdens de Bitcoin 2022-conferentie in Miami werd aangekondigd dat Madeira Bitcoin omarmt en dat inwoners die investeren in BTC zullen worden vrijgesteld van persoonlijke inkomstenbelasting. President Albuquerque verklaarde: “Ik heb volledig vertrouwen in de toekomst en in Bitcoin. Mensen op Madeira die zich bezighouden met het kopen en verkopen van Bitcoin zullen geen belastingverplichtingen hebben met betrekking tot hun persoonlijk inkomen.”

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13