Bored apes
NFT

Madonna geobsedeerd met Bored Ape #3756, maar weigert $1,27 miljoen te betalen

Over eerste wereld problemen gesproken, Madonna is geobsedeerd door Bored Ape #3756, maar weigert daar 1,27 miljoen dollar voor te betalen. “Ik was vastbesloten om een Bored Ape te kopen en wist precies welke ik wilde: de aap met het leren hoedje en gekleurde tanden. Mij is verteld dat deze aap op mij gebaseerd is en gekocht is door een vrouwelijke fan van mij. Ze wilde het aan me verkopen, maar ik vond de NFT te duur”, aldus Madonna.

Yuga labs ontkent

Nieuws website Decrypt is in het verhaal gedoken en heeft Yuga Labs, het bedrijf achter de Bored Ape collectie, gevraagd of het plaatje inderdaad gebaseerd is op Madonna. Yuga Labs ontkent dat echter en geeft aan dat geen enkele aap is ontworpen of gemodelleerd naar een specifiek persoon. “Het Yuga Labs team vindt het geweldig als iemand zichzelf in een specifieke aap herkent”, aldus het bedrijf achter de collectie.

Madonna eindigde in maart uiteindelijk met Bored Ape #4988 die ze via MoonPay voor 180 Ethereum kocht. Op dat moment vertegenwoordigde die 180 Ethereum een waarde van ongeveer 466.000 dollar.

Bored ape madonna

Net als de Bored Ape waar Madonna fan van is, heeft haar eigen Bored Ape ook het karakteristieke leren hoedje. Hij mist echter de gekleurde tanden en enkele andere zeldzame eigenschappen, waardoor de Bored Ape van Madonna op plek 3794 staat. De Bored Ape die ze het liefste had gehad staat op plek 123 in de lijst van 10.000 verveelde apen.

Madonna is fan van NFTs

Dat Madonna NFTs gaaf vindt blijkt wel uit haar overige aankopen. Ze heeft het namelijk niet bij die ene Bored Ape gehouden. Madonna heeft bijvoorbeeld twee World of Women NFTs in bezit, die ze voor ongeveer 13.000 dollar per stuk kocht. Daarnaast bezit ze een stuk land in Otherdeed, de metaverse van Yuga Labs.

Madonna heeft zelf ook NFTs op de markt gebracht. Samen met Beeple heeft ze één jaar gewerkt aan een serie van filosofische Ethereum NFTs onder de naam “Mother of Creation”, met video’s van een behoorlijke naakte Madonna. De drie NFTs werden in mei verkocht voor 170,5 Ethereum, 66,55 Ethereum en 72,05 Ethereum. De opbrengsten zijn gedoneerd aan het goede doel. 

NFT nieuws

Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Bitcoin NFTs maken comeback en gaan Ethereum weer voorbij
Donald Trump bezit voor $5 miljoen aan crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?