Cryptocurrency

Cryptocurrency

Man in Californië beschuldigt van 28 SIM-Swap-aanvallen

Een man van 20 jaar in Californië, Richard Yuan Li, wordt beschuldigd van een samenzwering om fraude te plegen. Zo wordt hij beschuldigd van het plegen van SIM-Swap-aanvallen op ten minste 20 personen. Verwacht wordt dat hij dit heeft gedaan bij 28 personen. Hiernaast zou hij een poging tot afpersing hebben gedaan op een individuele crypto-investeerder.


Een jaar tijd

Verondersteld wordt dat dit is gebeurt over de periode van januari 2018 tot aan februari 2019, een periode van een jaar. Gedurende dit jaar zou hij met anderen samengewerkt hebben om zo een groot aantal slachtoffers te maken. Een deel van deze personen zijn nog altijd onbekend bij de Amerikaanse autoriteiten.


Wat is een SIM-Swap?

Het idee van een SIM-Swap is eenvoudig. Bij SIM-Swaps wordt de Simkaart van een willekeurig slachtoffer omgeleid naar een telefoon die eigenaar is van een kwaadwillige. Hierdoor weten slachtoffers vaak niet eens dat zij hier slachtoffer van zijn. Het gevolg is echter dat de kwaadwillige volledige toegang kunnen krijgen tot persoonlijke informatie van het slachtoffer. Hierbij valt te denken aan accounts, e-mails, bankrekeningen en ook crypto-wallets. Deze laatste is een steeds vaker voorkomend doelwit.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


iPhone SIM-Swap

Naar verluidt heeft Li, volgens de ingediende klacht, in januari een Apple winkel bedrogen. Zo zou hij het klantenteam van Apple naar verluidt overtuigd dat hij geen iPhone 8 had aangeschaft, terwijl dit wel gebeurt was. Zo kon hij een 2e iPhone-apparaat bemachtigen. Later zou hebben gebleken dat de simkaart op de frauduleus verkregen iPhone een nieuw slachtoffer had gemaakt door dezelfde SIM-Swap-methode.


Eisen van losgeld

Ook zou Li en zijn medeplichtigen de controle hebben gekregen over de account van crypto-exchanges van diverse slachtoffers. Volgens de klacht zou een groot gedeelte hiervan gestolen zijn. Hiernaast zou losgeld worden geëist in de vorm van 100 Bitcoins (BTC), zodat gevoelige informatie van de slachtoffers niet online terecht zou komen en dat zij de controle over hun crypto-accounts ook weer zouden terugkrijgen.

Er wacht een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar boven het hoofd van Li en er kan hier bovenop ook nog een boete van maximaal $250.000 worden uitgedeeld.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten