Bitcoin mining
Bitcoin

Marathon Digital koopt $100 miljoen aan Bitcoin (BTC)

Marathon Digital Holdings, de grootste speler in de Bitcoin (BTC) mining industrie, heeft de afgelopen maand voor maar liefst $100 miljoen aan Bitcoin gekocht. Dit maakte Fred Thiel, CEO en voorzitter van Marathon, op dinsdag bekend via een post op X.

Volgens Thiel is dit een strategische zet om Bitcoin als reserve asset aan te houden.

Vertrouwen in toekomst van Bitcoin

“Marathon is trots om aan te kondigen dat we, ter versterking van onze strategie om Bitcoin als strategisch reserve-asset aan te houden, de afgelopen maand $100 miljoen aan BTC hebben gekocht en nu volledig vasthouden aan onze HODL-strategie,” aldus Fred Thiel in zijn bericht op X.

De term “HODL” betekent “hold on for dear life” en geeft aan dat Marathon Digital niet van plan is om zijn Bitcoin te verkopen, ongeacht de marktomstandigheden. Deze aankondiging toont het vertrouwen van Marathon in de toekomst van Bitcoin. Met deze nieuwe aankoop bezit Marathon nu meer dan 20.000 BTC, met een totale waarde van meer dan $1,28 miljard.

Nieuwe fase?

Deze beslissing komt op een interessant moment. Normaal gesproken verkopen miners Bitcoin rond de halving, wanneer de beloning voor het minen van Bitcoin wordt gehalveerd, om hun kosten te dekken. Deze periode van ‘acclimatisatie’ aan de nieuwe standaard duurt meestal een paar maanden.

Het lijkt erop dat de periode van ‘miner capitulatie’, waarin miners BTC verkopen, nu voorbij is. De aankondiging van Marathon is een duidelijk teken hiervan. Daarnaast wijzen technische indicatoren erop dat we mogelijk een nieuwe fase ingaan, wat een voorbode zou kunnen zijn van een aanzienlijke Bitcoin rally. Lees in dit artikel meer hierover.

Hoewel de Bitcoin koers in juni flink daalde, heeft Marathon in die maand geen BTC verkocht. Het bedrijf gaf echter aan in de toekomst mogelijk wat Bitcoin te verkopen om maandelijkse operaties te ondersteunen. Met de “full HODL” strategie heeft Marathon nu besloten al zijn BTC vast te houden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?