Mine Shaft Inside
Bitcoin

Marathon Digital mined minder door weersomstandigheden

Het Bitcoin (BTC)-miningbedrijf Marathon Digital heeft bekend gemaakt dat de weersomstandigheden in Texas ervoor heeft gezorgd dat zij minder hebben kunnen minen.

Daling van 21%

Naar verluidt heeft Marathon Digital een daling gezien van ongeveer 21% voor de totale hoeveelheid van Bitcoin die zij in juni gemined hebben, in vergelijking met een maand eerder.

De grootste reden voor deze daling is naar verluidt de impact van de huidige weersomstandigheden in Texas, waar het bedrijf verreweg de meeste van zijn crypto-miners heeft staan. Ze zeiden hierover het volgende:

De lagere productie ten opzichte van vorige maand was te wijten aan weergerelateerde inperkingen in Texas en een aanzienlijke daling van de transactiekosten.

Vaker problemen met het weer

Het zou dan ook niet de eerste of de laatste keer zijn dat de weersomstandigheden in Texas problemen zullen opleveren voor bedrijfsactiviteiten in diverse branches. Volgens gegevens van de National Weather Service in Dallas, Texas, was er tussen mei en juni een sprong van bijna 8,4 graden Fahrenheit in de gemiddelde temperatuur. Mei was gemiddeld 75,6 graden Fahrenheit (24C), terwijl juni gemiddeld 84 graden Fahrenheit (bijna 29C) was.

In de winter had een andere crypto-miner, Riot Platforms, ook problemen om hun crypto-miners in Texas aan te laten staan. Dit lukte dan ook niet, waardoor het bedrijf ongeveer 17.000 crypto-miners tijdelijk moest stopzetten.

Ook zijn er enkele periodes problemen geweest met de stroomtoevoer in de Amerikaanse staat. Zo moesten crypto-miners afgelopen jaar voor een aanzienlijke periode hun crypto-miners stopzetten vanwege problemen met elektriciteit. Alhoewel dit de laatste tijd niet meer gebeurt, is het als slot niet uitgesloten dat deze problemen ook in de toekomst weer zullen komen.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?