mark cuban
Regulatie

Mark Cuban: ‘Gary Gensler kan Joe Biden de verkiezingen kosten’

De bekende miljardair Mark Cuban waarschuwt dat Gary Gensler, hoofd van de SEC, de herverkiezing van president Joe Biden ernstig in gevaar kan brengen door zijn strenge aanpak van de crypto-sector.

Volgens Cuban zou de houding van de SEC wel eens de doorslag kunnen geven in de strijd om het Witte Huis in 2024. Helpt het strenge beleid van Gary Gensler Donald Trump in het zadel?

Bidens herverkiezing in gevaar

Miljardair en crypto-aanhanger Mark Cuban deelde onlangs zijn zorgen over de mogelijke schade die Gary Gensler’s acties als hoofd van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) kunnen toebrengen aan de herverkiezingspoging van de zittende Amerikaanse president Joe Biden.

Sprekend op Coinbase’s State of Crypto Summit, gaf Cuban aan dat Gensler “letterlijk Joe Biden de verkiezingen zou kunnen kosten,” aldus Fox Business-verslaggever Eleanor Terrett.

Dit is niet de eerste keer dat Cuban aangeeft dat hij gelooft dat Gary Gensler, en daarmee de SEC zelf, Bidens hoop op een tweede termijn zou kunnen dwarsbomen. Cuban heeft al lang opgeroepen tot duidelijke regelgeving. Eerder riep hij op om de U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) de taken van cryptoregulering over te laten nemen.

Cuban verklaarde toen dat cryptokiezers “zullen worden gehoord bij deze verkiezingen,” verwijzend naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Hij waarschuwde ook dat “als Joe Biden verliest, er een grote kans is dat je Gary Gensler en de New Yorkse SEC kunt bedanken.”

Biden over cryptocurrency

Er wordt gemeld dat Biden gesprekken is begonnen met insiders uit de crypto-industrie om mogelijk cryptodonaties voor zijn campagne te accepteren. Deze toenadering zou echter te laat kunnen komen, aangezien investeerders al weten hoe Biden werkelijk over crypto denkt. Het lijkt erop dat hij hiermee vooral Donald Trump probeert te kopiëren.

Echt overtuigend is het niet, vooral niet van een president die Bitcoin en crypto tijdens zijn huidige termijn vooral heeft tegengewerkt. Het wordt interessant om te zien of crypto straks ook een onderwerp van gesprek wordt tijdens de debatten tussen Trump en Biden.

Trump over cryptocurrency

Het standpunt van voormalig president Donald Trump over cryptocurrency verschilt enorm van dat van Biden. In een opmerkelijke ommekeer heeft Trump onlangs zijn volledige steun voor de technologie uitgesproken.

Trump heeft beloofd om “een einde te maken aan Joe Biden’s oorlog tegen crypto” en om “ervoor te zorgen dat de toekomst van crypto en de toekomst van Bitcoin in Amerika worden veiliggesteld.”

In eerdere opmerkingen, gepost op zijn Truth Social-medianetwerk, zei Trump dat hij de crypto-industrie zou beschermen tegen overheidsinmenging. Hij noemde Biden “de slechtste president in de geschiedenis van ons land” en beweerde dat Biden “wil dat crypto een langzame en pijnlijke dood sterft.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Griekse overheid is bezig met een belastingkader voor cryptovaluta
Rechter keurt schikking van $9 miljoen goed in rechtszaak tegen Robinhood
Vitalik Buterin: Wees waakzaam bij politieke pro-crypto agenda’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren