Binance, BNB
Exchange

Marktaandeel Binance dondert omlaag, wat is er aan de hand?

Het marktaandeel van Binance in het totale handelsvolume binnen de crypto-industrie is de afgelopen twee weken behoorlijk gedaald.

Volgens het blockchain analyseplatform Kaiko is die daling met name het gevolg van de beslissing om de gratis handel in een grote groep Bitcoin-handelsparen stop te zetten en speelt ook de rechtszaak van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) een rol.

16 procent omlaag

Het aandeel van Binance in het totale handelsvolume van de markt is met 16 procent gedaald. Dat bracht het marktaandeel van de beurs van Changpeng Zhao aan het einde van het eerste kwartaal van 2023 op 54 procent, zo schrijft Kaiko in zijn nieuwsbrief van 4 april.

Op 27 maar besloot de CFTC Binance aan te klagen, omdat de beurs verschillende Amerikaanse financiële wetten aan zijn laars gelapt zou hebben. Ook Binance CEO Changpeng Zhao is aangeklaagd door de CFTC.

Dat neemt niet weg dat Binance nog altijd meer handelsvolume verwerkt dan alle concurrenten bij elkaar, want het beursplatform heeft nog steeds meer dan 50 procent van de markt in handen.

binance market share
Binance marktaandeel – Bron: Kaiko

Weinig invloed van CFTC-rechtszaak

Kaiko komt in de nieuwsbrief tot de conclusie dat de daling van het handelsvolume op Binance met name het gevolg is van het stopzetten van de gratis handel in verschillende munten. “De trend is heel anders als je naar derivaten kijkt, daar verloor Binance namelijk maar 2 procent. Dit suggereert dat de meerderheid van het marktaandeel werd verloren als gevolg van de beslissing om de gratis handel te stoppen”, aldus Kaiko.

Het afgelopen jaar steeg het marktaandeel van Binance vrij plotseling van 50 naar ongeveer 65 procent. Dat was destijds het gevolg van het omvallen van FTX. Na het omvallen van de beurs van Sam Bankman-Fried moest een grote groep handelaren plotseling op zoek naar een alternatief, dat ze vonden in Binance.

Exchange nieuws

CoinShares behaalt meer dan 115% rendement uit de verkoop van FTX-claims
Mt. Gox start terugbetalingen aan gedupeerden
Gecentraliseerde crypto exchanges blijven voorlopig erg belangrijk voor mainstream adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?